HomeHL-9Πλημμύρες Σητεία: Ζημιές σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – Έτοιμοι οι πρώτοι φάκελοι

Πλημμύρες Σητεία: Ζημιές σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – Έτοιμοι οι πρώτοι φάκελοι

Τι δηλώνει στο cretapost ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε σχεδόν μήνες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Σητεία στις 15 Οκτωβρίου προκαλώντας μυριάδες προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η πρώτη αποτίμηση των καταστροφών αλλά και η επίσημη καταγραφή από τις αρμόδιες αρχές.

Πλέον, πέντε μήνες μετά, είναι έτοιμοι οι πρώτοι φάκελοι που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών των πληγέντων επιχειρήσεων.

238 οι επιχειρήσεις που επλήγησαν

Εκατοντάδες είναι οι επιχειρήσεις που καταστράφηκαν είτε ολοκληρωτικά, είτε μερικώς, από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου.

«Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή 238 είναι συνολικά οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο  αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «αποτελούσε άμεσα προτεραιότητά μας η αποκατάσταση των πληγέντων επιχειρήσεων και προχωρήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε τις διαδικασίες».

Έτοιμοι 36 φάκελλοι – Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι ζημιές

Ήδη έχουν συνταχθεί οι πρώτοι 36 φάκελλοι οι οποίοι αναμένονται να σταλούν στη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής και τον αρμόδιο υφυποουργό προκειμένου να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες.

«Με γρήγορους ρυθμούς προχώρησε η διαδικασία του ελέγχου, της τεκμηρίωσης αλλά και της σύνταξης των απαιτούμενων φακέλλων και πλέον έχουν σταλεί οι 36 φάκελλοι ενώ προχωράει η διαδικασία και για τους υπόλοιπους», τόνισε σχετικά στο cretapost, ο Γιάννης Ανδρουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένες 36 επιχειρήσεις είναι ύψους εκατοντάδων χιλιαδων ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση