HomeHL-GreeceΤετάρτη 24ωρη απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Τετάρτη 24ωρη απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός. Πώς σχεδιάζουν να κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ). Κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα πλοί που αναχωρούν από τον Πειραιά, αποφάσισε η ΠΝΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αττική καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι, όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

 Ακινητοποιημένα θα μείνουν (μέχρι την Τετάρτη) τα τρένα και ο προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Κατά τη συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Ζητούν από τους αρμόδιους φορείς «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ), ωστόσο, δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Εξετάζεται να λειτουργήσουν κάποιες ώρες προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού που θα θελήσει να κατέβει στο κέντρο για να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια.

Τα καλέσματα στις συγκεντρώσεις είναι για τις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 12.30 στα Προπύλαια (ΠΑΜΕ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση