HomeHL-CultureΒρετανία: Στο «φως» αρχαία χτένα κατασκευασμένη από ανθρώπινο κρανίο

Βρετανία: Στο «φως» αρχαία χτένα κατασκευασμένη από ανθρώπινο κρανίο

Το εύρημα χρονολογείται από την Εποχή του Σιδήρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχαία χτένα που δημιουργήθηκε από ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε μεταξύ χιλιάδων αντικειμένων που ήρθαν στο «φως» κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στη Βρετανία.

arxaia-xtena2

Το εύρημα, που ονομάστηκε «Bar Hill Comb», βρέθηκε από επιστήμονες του Αρχαιολογικού Μουσείου του Λονδίνου (MOLA). Ήταν μεταξύ 280.000 αντικειμένων ενδιαφέροντος που συλλέχθηκαν μεταξύ 2016 και 2018 κατά τη διάρκεια του σχεδίου βελτίωσης ενός αυτοκινητοδρόμου.

arxaia-xtena3

Ο Michael Marshall, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, χαρακτήρισε την ανακάλυψη ως «πραγματικά εκπληκτική». Η αρχαία χτένα, που χρονολογείται από την Εποχή του Σιδήρου (750 π.Χ. – 43 μ.Χ.), βρέθηκε στο Bar Hill, 6,4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κέιμπριτζ.

arxaia-xtena4

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι παρά το γεγονός ότι έχει το σχήμα και τη μορφή χτένας, η ακριβής χρήση δεν είναι σαφής. Ωστόσο, δίνει μια εικόνα για τη Βρετανία της Εποχής του Σιδήρου συμπεριλαμβανομένου «του τρόπου με τον οποίο τα ανθρώπινα λείψανα φροντίζονταν και μερικές φορές τροποποιούνταν μέσα στις τοπικές κοινωνίες».

arxaia-xtena5

Αντικείμενα από ανθρώπινα οστά μπορεί να χρησιμοποιούνταν, επίσης, σε ειδικές τελετουργίες που αφορούσαν τους νεκρούς, αλλά χρησίμευαν και στην καθημερινή ζωή όπως για την κατασκευή εργαλείων.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση