HomeHL-GreeceΩρωπός: Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη

Ωρωπός: Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό, όπως έκανε γνωστό του υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο ασθενοφόρο που έχει εμπλακεί στην υπόθεση και το πλήρωμά του, που φαίνεται  να πλένει με το πιεστικό την γυναίκα που κείτεται ξαπλωμένη στο έδαφος, ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία. Ωστόσο, προκύπτει ότι ένας από τους δύο υπαλλήλους εργάζεται και σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι έχει παρέμβει Εισαγγελέας για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει: «Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας» αλλά προσθέτει:

«Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την εικόνα με την ηλικιωμένη που κείτεται γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στον Ωρωπό και οι υπάλληλοι ασθενοφόρου του Δήμου την πλένουν με πιεστικό για να τη βάλουν στο ασθενοφόρο.

Την προκαταρκτική ποινική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου σε σπίτι πολυκατοικίας στην παραλία Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού. Γείτονες από πολλές ημέρες νωρίτερα είχαν παραπονεθεί για τις υγειονομικές συνθήκες που ζει η 69χρονη γυναίκα. Για το θέμα έγραψε από την αρχή και το ethnos.gr.

Καταγγελία των γειτόνων

Το περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου σε σπίτι πολυκατοικίας στην παραλία Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού. Γείτονες από πολλές ημέρες νωρίτερα είχαν παραπονεθεί για τις υγειονομικές συνθήκες που ζει η 69χρονη γυναίκα. Μετά από καταγγελία των γειτόνων αστυνομικοί του Α.Τ. Ωρωπού μαζί με το προσωπικό του ασθενοφόρου το οποίο χειρίζεται ιδιωτική εταιρία που είναι συμβεβλημένη με τον Δήμο, έπεισαν την γυναίκα να ανοίξει την πόρτα.

Έπαθαν σοκ με την κατάσταση που αντίκρισαν καθώς το σπίτι ήταν γεμάτο απορρίμματα και η 69χρονη βίωνε πάνω σε ακαθαρσίες και η ίδια υγειονομικά ήταν σε άσχημη κατάσταση. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου τοποθέτησε την ηλικιωμένη στην πιλοτή και την απολύμανε πριν τη διακομίσει στο νοσοκομείο.

Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Εκεί τραβήχτηκε και η φωτογραφία η οποία ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση και πολλές αντιδράσεις μέσω των social media. Η γυναίκα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά δεν συναινούσε για να μπουν στο σπίτι της οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να προχωρήσουν σε καθαρισμό και απολύμανση.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση