HomeΚΟΣΜΟΣΗ Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Για προβοκάτσια του Κρεμλίνου μιλά το Κίεβο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Μόσχα κατηγορεί τους Ουκρανούς για επιθέσεις δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος, ενώ το Κίεβο μιλά για προβοκάτσια, ενορχηστρωμένη από το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει νέες διεισδύσεις στο έδαφός της, αφού χθες, Πέμπτη, κατηγόρησε εθνικιστές υποστηριζόμενους από την Ουκρανία ότι σκότωσαν δύο ανθρώπους σε διασυνοριακή επιδρομή τους στη νότια Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία επλήγη από «τρομοκρατική επίθεση» στη νότια περιφέρεια Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, και δεσμεύτηκε να συντρίψει την, όπως δήλωσε, ουκρανική ομάδα δολιοφθορέων που άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ενορχήστρωσε το περιστατικό και σημείωσε ότι πρόκειται για «προβοκάτσια» για να αιτιολογήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία των συνόρων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Βεβαίως θα ερευνηθεί η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση και θα ληφθούν μέτρα για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», σημείωσε ο Πεσκόφ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από το χθεσινό περιστατικό, στα οποία φαίνονται δύο αυτοκίνητα που έχουν δεχθεί πυροβολισμούς και οι νεκροί οδηγοί τους.

Πεσκόφ: Η αποστολή δυτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία παρατείνει τον πόλεμο

Ο Πούτιν θα μετάσχει αργότερα σήμερα σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ασφαλείας.

Παράλληλα ο Πεσκόφ προειδοποίησε, ενόψει συνάντησης που προβλέπεται να έχουν σήμερα στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ότι το μόνο που θα κάνουν νέες παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία είναι να παρατείνουν την σύγκρουση.

«Επισημαίνουμε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την πολιτική τους που αποσκοπεί στο να αυξήσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και να πείσουν τους προστατευόμενούς τους να κάνουν το ίδιο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε για την προβλεπόμενη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Σολτς.

Οι παραδόσεις αυτές «δεν θα έχουν αποφασιστικό αντίκτυπο στην έκβαση της επιχείρησης (στην Ουκρανία), αλλά είναι προφανές ότι θα την παρατείνουν, με θλιβερές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό», πρόσθεσε.

Και «αυτό αντιπροσωπεύει σημαντικό βάρος για την οικονομία αυτών των χωρών και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία των πολιτών τους, συμπεριλαμβανομένων (αυτών) στη Γερμανία», συνέχισε ο Πεσκόφ.

Ο Τζο Μπάιντεν υποδέχεται σήμερα τον Όλαφ Σολτς στην Ουάσινγκτον και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας η συνάντηση αυτή αποσκοπεί κυρίως στο να συζητηθούν οι εξελίξεις στην σύγκρουση στην Ουκρανία και η υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν οι σύμμαχοι του Κιέβου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση