HomeHL-9Σύγκρουση τρένων: Κλειστά σχολεία και πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Σύγκρουση τρένων: Κλειστά σχολεία και πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Το μήνυμα του 7ου ΓΕΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό κατάληψη βρίσκονται και σήμερα αρκετά σχολεία του Ηρακλείου με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πενθούν τους δεκάδες νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, περίπου 15 σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) έχουν βάλει… λουκέτο ενώ την ίδια ώρα μαθητές προχωρούν σε σιωπηλή διαμαρτυρία είτε γράφοντας συνθήματα με τις τσάντες τους, είτε αναρτώντας πανό.

Σιωπηρή διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας

Σε μία σιωπηρή διαμαρτυρία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη με θύματα δεκάδες νέους ανθρώπους.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιηθεί η σιωπηρή διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους συνανθρώπους μας που αγνοούνται και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς τους που τους αναζητούν και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τις συναδέλιφσσες και τους συναδέλφους στη σιωπηρή διαμαρτυρία σωματείων και φορέων της πόλης, που διοργανώνεται την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 19:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας, εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές.

Πενθούμε τους νεκρούς μας- Απαιτούμε την αλήθεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση