HomePost ItΣυνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ

Επί τάπητος τέθηκαν τα κρίσιμα θέματα της υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί τάπητος τέθηκαν τα κρίσιμα θέματα της υγείας στην Κρήτη κατά τη συνάντηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκου Ηγουμενίδη με την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου και ο Υποδιοικητής Δημήτριος Αγαπίου με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στα Νοσοκομεία της Κρήτης και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των δομών Υγείας με προσωπικό και αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να κατορθώσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Ο Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιμέρους κλινικές του ΠΑΓΝΗ και του Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειου-Πανάνειο» από ελλείψεις προσωπικού, μεγάλες λίστες αναμονής των χειρουργείων αλλά και αποφάσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων που δυσχεραίνουν το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων. Στα πιο ειδικά ζητήματα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις με βάση τον Χάρτη Υγείας της Κρήτης: Στη λειτουργία του Ιατρείου της Γέργερης με μόνιμο προσωπικό με τουλάχιστον 1 ιατρό και 1 νοσηλευτή, και στη πλήρη λειτουργία ως Πολυδύναμου του Ιατρείου Τυμπακίου. Τις παρεμβάσεις αυτές η Διοίκηση δεσμεύθηκε πως θα τις εξετάσει. Σχετικά με το Ιατρείο στον Κερατόκαμπο – για το οποίο έχει προχωρήσει ο βουλευτής σε σχετική ερώτηση στη Βουλή – αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Υγείας. Ο βουλευτής εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για την απόφαση μετατροπής του Αγροτικού Ιατρείου στις Στάβιες του Κ.Υ. Μοιρών σε Περιφερειακό Ιατρείο – ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει με παρεμβάσεις του καθώς είχε γίνει κοινωνός της εν λόγω αίτησης από το σύνολο του πληθυσμού του οικισμού.

Στο σημείο αυτό ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης σημείωσε την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του επικουρικού προσωπικού της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για υγειονομικό προσωπικό πλην ιατρών, και την έγκριση για 63 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Επιπλέον, ανέφερε την ενίσχυση από το Υπουργείο με το ποσό των 1.100.000€ προκειμένου να διενεργηθούν προγράμματα Ψυχικής υγείας με στόχο την εξωστρέφεια και γενικά την ενίσχυση του πληθυσμού. Αναφορικά με το ΕΚΑΒ ο Διοικητής τόνισε ότι η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να ενισχυθεί η 7η Υ.ΠΕ. με στόλο νέων ασθενοφόρων υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα, τόνισε την πληρότητα των Κέντρων Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρων θέμα για το οποίο ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είχε επανειλημμένως τονίσει στις προηγούμενες διοικήσεις αλλά και με πολλαπλές κοινοβουλευτικές αναφορές στο Κοινοβούλιο για πλήρη στελέχωση και δημιουργία με βάση τον Χάρτη Υγείας της Κρήτης.

Στα πιο ιδιαίτερα θέματα, ο Νίκος Ηγουμενίδης στάθηκε ιδιαιτέρως στην προμήθεια καρεκλών γυναικολογικής χρήσης των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων σύμφωνα με αιτήματα του δικτύου Μαιών Κρήτης και για τα οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ποσού 150.000€ από την Περιφέρεια Κρήτης, εντούτοις, όπως τόνισε ο Βουλευτής οι προηγούμενες διοικήσεις δεν ενεργοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση της τόσο σημαντικής για την υγεία των γυναικών (ιδιαίτερα της υπαίθρου). Τόσο ο Διοικητής κ. Παπαβασιλείου όσο και ο Υποδιοικητής κ. Αγαπίου, αρμόδιος για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες καθότι όπως τόνισαν απαιτείται όλοι όσοι εμπλέκονται να ενεργοποιηθούν άμεσα για την εξασφάλιση τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση