HomeHL-9Μοναδικό θέαμα προσέφερε το Μαλιώτικο Καρναβάλι

Μοναδικό θέαμα προσέφερε το Μαλιώτικο Καρναβάλι

Κέφι, χορός, ξεφάντωμα με σύμμαχο τον καλό καιρό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαλιώτικο Καρναβάλι 2023, μία φράση, χιλιάδες εικόνες!

Μια απίστευτη μέρα, μια άρτια διοργάνωση, μια μαγευτική παρέλαση και μια «φλεγόμενη» πόλη. Το πιο αναβαθμισμένο και φαντασμαγορικό καρναβάλι έλαβε χώρα στην κεντρική λεωφόρο των Μαλίων χτες και ενθουσίασε με τον παλμό, τα άρματα, τις στολές, το κέφι και την οργάνωση του. Ο καιρός ήταν καλός μαζί τους και ενώ η πρωτεύουσα δεχόταν ριπές νότιων ανέμων, στα Μάλια είχε άπνοια και βοήθησε τόσο τους Καρναβαλιστές να δείξουν τα ταλέντα τους στο χορό αλλά και στη δημιουργικότητα και τη φαντασία, όσο και τους θεατές να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους ακόμα και καθήμενοι. Τα καταστήματα της πόλης υποδέχτηκαν τις χιλιάδες κόσμου και όλα κύλησαν ομαλά και ως προς το φαγοπότι. Ταυτόχρονα η Επιτροπή του Μαλιώτικου Καρναβαλιού είχε φροντίσει να μοιράσει φυλλάδιο με οδηγίες για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Η άφιξη των θεατών έγινε πολύ ομαλά, χωρίς καθόλου ταλαιπωρία αφού το τρενάκι έκανε αμέτρητα δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης και οι χιλιάδες κόσμου που την κατέκλεισαν, μοιράστηκαν σε όλο τη μήκος της κεντρικής λεωφόρου των Μαλίων.

Η Σάσα Μπάστα ως κεντρική παρουσιάστρια μάγεψε το κοινό με το χαμόγελο και την παρουσία της και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές και στους συμμετέχοντες. Χόρεψε, γέλασε, έκανε πειράγματα, έγινε ένα με τους καρναβαλιστές και έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες.

Τα πολυεστερικά άρματα, κατασκευασμένα στο Εργαστήρι του Μαλιώτικου Καρναβαλιού από το συνεργείο της Πάτρας αλλά και οι κατασκευές των ίδιων των Πληρωμάτων, ήταν απίστευτα και μοναδικά και το Μαλιώτικο Καρναβάλι απέδειξε περίτρανα ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα μεγάλα καρναβάλια της χώρας. Οι στολές των Πληρωμάτων ήταν καλοραμμένες και προσεγμένες, γεμάτες φαντασία και χρώματα. Οι Καρναβαλιστές απόλαυσαν οι ίδιοι το θέαμα που προσέφεραν στους θεατές και το κοινό αφού όλα τα Πληρώματα έδωσαν τη δική τους παράσταση και χάρισαν γέλιο, ρυθμό και διασκέδαση σε όλους τους παρευρισκόμενους. Χορογραφίες από μπαλαρίνες, ήρωες από κόμικ όπως ο Mickey, Super Mario, ο Κουασιμοδος και η Εσμεράλντα, Χαμένα παιδιά, νεράιδες, πειρατές, μονόκεροι, κουβανοί, επιστήμονες και χορευτές disco στήθηκαν προς τέρψη των θεατών και δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος! Το Μαλιώτικο Καρναβάλι 2023 κράτησε την υπόσχεσή του ότι κάθε χρόνο μεγαλώνει και γίνεται καλύτερο και το απέδειξε περίτρανα!

Την Παρέλαση άνοιξε η Ομάδα των Αντικρουστών με τα τύμπανα τους, που κατέληξε στο τέρμα και έμεινε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης δίνοντας ρυθμό στα Πληρώματα που τερμάτιζαν για να συνεχίσουν το πάρτι στην πλατεία υπό τις μουσικές γνωστών DJs μέχρι αργά το βράδυ. Ακολούθησαν οι Ξυλοπόδαροι που πετούσαν κυριολεκτικά φωτιές, οι Bango Bongo με ένα ονειρικό σόου με μπουρμπουλήθρες, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, και τελευταίες παρέλασαν οι εντυπωσιακές Βραζιλιάνες χορεύτριες με τα μεγαλοπρεπή φτερά τους και το μαγευτικό χορό τους.

Το Μαλιώτικο Καρναβάλι έριξε αυλαία για φέτος με τη πάρτι που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με εκατοντάδες θεατές να παραμένουν μετά τη λήξη της παρέλασης και να το ρίχνουν μαζί με τους καρναβαλιστές στο χορό και το τραγούδι. Και κλείνοντας το μάτι, αφού ανανέωσε το ραντεβού με όλους για το 2024, άφησε την ίδια, όπως πάντα, υπόσχεση: τα καλύτερα έρχονται!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση