HomeΕΛΛΑΔΑΓιάννης Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο debate Τσίπρα – Μητσοτάκη

Γιάννης Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο debate Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις για το market pass. Μίλησε για «εκδοχές» της Σοφίας Νικολάου στην επίμαχη υπόθεση. Πώς απαντά στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να απαντήσει στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση «κρύβει τα πόθεν έσχες των συζύγων των πολιτικών, αφού δεν υποχρεώνονται να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους», κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Οι διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή εκσυγχρονίζουν τη διαδικασία κατάθεσης του πόθεν έσχες, το κάνουν πιο λειτουργικό και υπηρετούν πάντοτε τις αρχές της διαφάνειας.

Αρχές οι οποίες πρέπει να είναι το ζητούμενο, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα περιουσιακά στοιχείων των πολιτικών τους εκπροσώπων και όλων των υπολοίπων που εντάσσονται στην υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες. Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση αυτή», απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με την υπόθεση της υποψηφιότητας της Σοφίας Νικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχουν οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί, υπάρχουν οι εκδοχές της κυρίας Νικολάου. Η ανακοίνωση ψηφοδελτίων θα γίνει το επόμενο διάστημα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο»

Σε ερώτηση για την εταιρεία Intellexa που «απειλεί με νομικές κυρώσεις την επιτροπή PEGA» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τις προθέσεις καμίας εταιρείας. Κανένας Έλληνας ή Ευρωπαίος Βουλευτής δεν πρέπει να τρομοκρατείται ούτε να φοβάται ούτε να εκβιάζεται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών ή και μόνο των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και πρόσθεσε: «Πάντως, θυμίζω ότι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια αυτής της κυβερνητικής θητείας να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσες όσες δεν είχαν γίνει παλαιότερα».

Για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος, σχολίασε: «Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή, στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ και την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έχω τη βεβαιότητα θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μας προσπάθειας για επανεκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στην διακυβέρνηση του τόπου».

Σχετικά με τις τιμές στο σαρακοστιανό τραπέζι, είπε: «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις και από το ‘’καλάθι του νοικοκυριού’’ και από τη συμφωνία με Βαρβάκειο και την ιχθυαγορά ότι υπάρχουν τιμές, πολλές από τις οποίες είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Δική μας δουλειά να κάνουμε ότι προβλέπεται ώστε να υπάρχει επάρκεια αγαθών και τιμές που να μπορεί να ανταποκριθεί ο κόσμος. Δεν παραγνωρίζουμε ότι η προερχόμενη από το εξωτερικό κρίση δυσκολεύει πολλά ελληνικά νοικοκυριά και για την αντιμετώπιση αυτού εργαζόμαστε».

Η κυβέρνηση, όπως είπε, «δεν χάνει τον στόχο της που είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων εισαγόμενων κρίσεων και η απάλυνση των επιπτώσεών τους.

Απόδειξη της προσπάθειας αυτής και της κυβερνητικής μέριμνας είναι ότι χθες, με τη συμπλήρωση της δεύτερης μέρας που ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα για το market pass, είχαν εγκριθεί μέχρι το βράδυ πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις για την ενίσχυση», τόνισε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση