HomeHL-9Χρήστος Σταϊκούρας από Ηράκλειο: «Ο πολίτης θα επιλέξει αν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας ή τη χώρα της αυταπάτης»

Χρήστος Σταϊκούρας από Ηράκλειο: «Ο πολίτης θα επιλέξει αν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας ή τη χώρα της αυταπάτης»

«Ως κυβέρνηση ότι είπαμε το κάναμε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ετήσια εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του, κατά την οποία έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου τα τελευταία τέσσερα χρόνια και όσα έχουν επιτευχθεί, ανέφερε ότι «από κοινού πολίτες και πολιτεία τα έχουμε καταφέρει τουλάχιστον ικανοποιητικά» συμπληρώνοντας ότι «ως κυβέρνηση ότι είπαμε το κάναμε, μειώσαμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε γενναία και αποτελεσματικά, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ξεπεράσουν με τις ελάχιστες δυνατές οικονομικές απώλειες όλες αυτές τις εξωγενείς κρίσεις».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για την υψηλή ανάπτυξη και τα ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επιπλέον στην υψηλή ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί, στο ρεκόρ επενδύσεων, το ρεκόρ εξαγωγών, τη μείωση της ανεργίας, το καλό κλίμα στις αγορές, τη βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων και τη σημαντική, όπως είπε, μείωση του χρέους, προσθέτοντας ότι «έχουμε προκλήσεις μπροστά μας, έχουμε επίμονο πληθωρισμό έχουμε ακρίβεια, έχουμε δυσκολίες γι’ αυτο και αποδεικνύεται καθημερινά και με τα εργαλεία που σήμερα τρέχουν και με τα εργαλεία που πριν από μια εβδομάδα ανακοινώσαμε, ότι σταθερά είμαστε κοντά στην κοινωνία, κυρίως σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «σιγά – σιγά ξεδιπλώνουμε το σχέδιο για την επόμενη τετραετία, θέτοντας τα ξεκάθαρα διλήμματα που έχουν οι προσεχείς κάλπες κι η εκλογική αναμέτρηση» ενώ σε ότι αφορά την Κρήτη, σημείωσε ότι η οικονομία είναι σε καλό επίπεδο και αυτό όχι μόνο λόγω της καλώς τουριστικής περιόδου που προηγήθηκε, αλλά και της στήριξης από την κυβέρνηση».

«Η βοήθεια στην Κρήτη ήταν 1,6 δισ. ευρώ»

«Η Κρήτη βοηθήθηκε γενναία από την κυβέρνηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η βοήθεια στην Κρήτη ήταν 1,6 δισ. ευρώ μόνο μέσα από τις επιστρεπταίες προκαταβολές και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, ενώ στο Ηράκλειο η βοήθεια ήταν 844 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και σε ότι αφορά τις εκλογές ανέφερε ότι «ο πολίτης ξέρει, θα κρίνει και θα συγκρίνει.

Ο πολίτης δεν έχει ξεχάσει, θυμάται και θα επιλέξει αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά ή να πάει πίσω. Αν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας ή τη χώρα της αυταπάτης (…) αν θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μάλιστα ανέφερε ότι «είναι ώρα η Κρήτη αλλά και το Ηράκλειο να ανταποδώσει τη συνέπεια που έδειξε η κυβέρνηση και είμαι αισιόδοξος γι’αυτο, δεδομένου ότι τα πράγματα αλλάζουν, η Ελλάδα αλλάζει και διαρκώς δείχνει ένα πρόσωπο και μια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και ένα πρόσωπο ωριμότητας και νηφαλιότητας, αφήνοντας στο παρελθόν όλα όσα πίστευαν ότι είναι ικανά να μας χωρίσουν, να μας ομαδοποιήσουν, να μας εντάξουν σε διαφορετικά πολιτικά ή κομματικά στρατόπεδα» είπε ο κ. Αυγενάκης, συμπληρώνοντας ότι «τα χρώματα έχουν μείνει πίσω» και πως πλέον οι πολίτες «κοιτάζουν το συμφέρον, τη συνέπεια, το καλό του συνόλου και της πατρίδας» καταλήγοντας ότι αν και υπάρχουν ζητήματα και εκκρεμότητες που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση «αυτή η θητεία είναι ο πρόλογος και όχι ο επίλογος».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση