HomeHL-GreeceΡόδος: Σοκάρουν οι εξελίξεις στη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη – Για πλεκτάνη εις βάρος του μιλά ο γιος του

Ρόδος: Σοκάρουν οι εξελίξεις στη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη – Για πλεκτάνη εις βάρος του μιλά ο γιος του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένο είναι το νησί της Ρόδου από τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του συνταξιούχου λιμενεργάτη Γιώργου Καρυώτη τον Ιούνιο του 2022 καθώς για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη στον γιο του, Βαγγέλη Κουλιανού, ο οποίος ωστόσο επιμένει στην αθωότητά του, και καταγγέλλει τις Αρχές για ολιγωρία.

Η υπόθεση αυτή που εκ πρώτης έδειχνε «εύκολη», στην πορεία για κάποιο λόγο «πάγωσε», και κατέληξε να «δείχνει» ως ένοχο τον γιο του 75χρονου θύματος.

Στο έγγραφο που έστειλε ο ίδιος στο «Φως στο Τούνελ» φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο, τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός.

Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Της εξέλιξης αυτής είχε προηγηθεί η υποβολή στην Εισαγγελία της σχετικής δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που έκανε τις έρευνες.

«Μου έστησαν πλεκτάνη 3 αστυνομικοί»

Ο 40χρονος φερόμενος ως πακτροκτόνος, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης που έστησαν 3 αστυνομικοί.

«Με κατηγόρησαν για χίλια δυο πράγματα. Ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά δεν τους άρεσαν αυτά που τους έλεγα εγώ. Για να σας δώσω μια πλήρη εικόνα πώς με κατηγόρησαν εμένα, με κατηγόρησαν ότι 12 Ιουνίου και 14 που βρήκα τον πατέρα μου νεκρό, με πιάνει η κάμερα που έμπαινα από τον Άη Γιάννη μέσα. Στις 13 Ιουνίου, δε με πιάνει καθόλου η κάμερα, που είχα μπει μέσα στον πατέρα μου και η ώρα ήταν γύρω στις 15.00 με 15.30 και είχα κάτσει μέχρι τις 17.30.

»Ήταν ζωντανός και μάλιστα το είχα αράξει το μηχανάκι μου έξω από το σπίτι, εκεί στην αυλή, μπαίνω μέσα, φώναζα μπαμπά, βγήκε έξω, φορούσε τις πυτζαμούλες του, μου έκανε με το χέρι ‘έλα μέσα’, μπήκα μέσα, μου έβαλε μια πορτοκαλάδα ήπια και καθόμασταν και συζητούσαμε για χίλια δυο πράγματα (…) και με κατηγόρησαν οι κύριοι ότι καθόμουν και μιλούσα με τον νεκρό τρεις ώρες. Τα σχεδίασες όλα τέλεια για να μη σε βρούμε τόσο καιρό. Εγώ; Εγώ ήμουν αυτός που έβγαινα στην Αγγελική Νικολούλη και έλεγα για το θέμα μου.

»Τώρα, βρίσκομαι αυτήν την στιγμή, σε πλεκτάνη. Οι συγκεκριμένοι τρεις αστυνομικοί προσπαθούν εις βάρος μου γιατί δεν έχουν βρει κάτι χειροπιαστό. Εγώ είχα; Πει ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο και δε με άκουγε κανένας. Ασχολιόντουσαν μόνο με εμένα, γιατί ασχολήθηκαν με εμένα; Τους έδωσα πάρα πολλά στοιχεία που δεν τα αξιοποίησαν. Τους έδωσα κάποιες υποψίες που είχα στο μυαλό μου για κάποια άτομα».

«Είναι αθώος»

Από την πλευρά της, η αδελφή του 40χρονου, όπως μετέδωσε ο Alpha και η εκπομπή «Tlive», δηλώνει πως «δεν είχε λόγους να σκοτώσει τον πατέρα μας» και ότι «είναι αθώος».

Αμφισβήτησε δε ότι ο αδερφός της έμεινε επί 3 ώρες στο σπίτι του θύματος τους, ενώ για το αποτύπωμα που βρέθηκε στο πόδι του κρεβατιού, η ίδια υιοθετεί το αφήγημα του αδερφού της ότι βοήθησε στο καθάρισμα του σπιτιού. Η αδερφή του 40χρονου σημείωσε παράλληλα ότι πατέρας και γιος δεν είχαν διαφορές, ενώ το σπίτι ενοικιαζόταν από τον άτυχο 75χρονου.

Σημειώνεται πάντως ότι παρά την απόδοση κατηγοριών σε βάρος του 40χρονου, οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, με αποτέλεσμα ο φερόμενος ως δράστης να παραμένει έως αυτή την ώρα ελεύθερος.

Πιθανότατα οι αστυνομικοί ερευνούν επιπλέον στοιχεία και ενδείξεις πριν «δέσουν» πλήρως την υπόθεση και προχωρήσουν στη σύλληψη του 40χρονου.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση δίωξης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anikolouli.gr, ο Βαγγέλης, όπως και τα αδέλφια του, έχουν διαφορετικό επίθετο και πατρώνυμο κάτι που οι ίδιοι αποδίδουν σε νομικά μπερδέματα από τον πρώτο γάμο της μητέρας τους, Σεβαστής. Απ’ ότι είπαν στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, είναι βιολογικά παιδιά του θύματος, του Γιώργου Καρυώτη.

Οι αστυνομικοί για την άσκηση δίωξης εις βάρος του αξιολόγησαν τα ακόλουθα στοιχεία:

– Το θύμα κατά την ανεύρεση του ήταν περιποιημένο (πανί στο προσκεφάλι για να μην ακουμπάει στο πάτωμα και σκεπασμένο με κουβέρτα),

– Η πόρτα της οικίας ενώ πάντα ήταν κλειστή πλην όμως ανασφάλιστη ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο,

– Ουδείς από τους περίοικους άκουσε ή αντιλήφθηκε φασαρία ή διαπληκτισμό,

– Η θέση και ο τρόπος που βρέθηκε το θύμα είναι εμφανώς σκηνοθετημένη καθώς τα χέρια του θύματος είναι πρόχειρα δεμένα με κορδόνι από αρβύλα και ο βρόχος στο λαιμό του ήταν περασμένος 3 με 4 φορές, ενώ δεν αφαιρέθηκε πουγκί με χρήματα που κατείχε πάνω του και ο χώρος δεν ήταν αναστατωμένος ούτε πρόσφατα καθαρισμένος, μαρτυράει ότι το άτομο που διέπραξε την ανθρωποκτονία και σκηνοθέτησε την ληστεία τείνει να είναι γνωστό προς αυτόν πρόσωπο.

Ελήφθησαν καταθέσεις από τα παιδιά του θύματος, τον γαμπρό του και την σύζυγο του ενώ έγινε άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ως και τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων και οι αστυνομικοί κατέληξαν στα ακόλουθα.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το βιντεοληπτικό υλικό

Ο 40χρονος γιος του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που τον βρήκε.

Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι την 13η Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20 – 30 λεπτών σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο και όταν ενημερώθηκε για το ως άνω εύρημα,

Ο 40χρονος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού τόσο στις 12 Ιουνίου 2022 όσο και στις 14 Ιουνίου 2022 να εισέρχεται – εξέρχεται από πύλη του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου όπως και ο ίδιος αναφέρει, την επίμαχη ημέρα (13/06/2022) δεν εμφανίζεται.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού- ποδαρικό (δίπλα από το θύμα), το οποίο δε δικαιολογείται από επισκέπτη στην οικία.Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.

Ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες ενώ βρέθηκε φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Η 12η Ιουνίου 2022 είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι είναι εν ζωή.

Ο 40χρονος στις 14 Ιουνίου 2022 κι ενώ βρίσκεται στην εργασία του προσποιείται ενώπιον των συναδέλφων του ότι έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του πράγμα αδύνατο καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης το θύμα είχε αποβιώσει. Ο ίδιος φέρεται παραπέρα να προσπάθησε να χειραγωγήσει τουλάχιστον δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις όπως και επιβεβαιώνεται από την έκθεση απομαγνητοφώνησης καθώς αντιλήφθηκε ότι η αρχική του σκέψη να προσποιηθεί ότι η επικοινωνία με τον πατέρα του θα στραφεί εναντίον του.

Τι είχε πει στο «Φως στο Τούνελ»

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου 2022, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, ο 40χρονος κατήγγειλε τη μεγάλη καθυστέρηση των ερευνών από πλευράς των Αρχών.

«Έξι μήνες και ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο. Βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Όποτε ρωτάω την αστυνομία για την εξέλιξη της έρευνας, με αγνοούν. Θέλουμε να καθαρίσει το όνομά μας γιατί κατηγορούν εμένα και τον αδελφό μου…», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μέσω της εκπομπής, είχε απευθύνει έκκληση ακόμα και στον αρμόδιο υπουργό για να επισπευθούν οι έρευνες και να δικαιωθεί η μνήμη του.

«Στη γειτονιά με κατηγορούν ακόμα ότι εγώ με τον αδελφό μου σκοτώσαμε τον πατέρα μου για να πάρουμε το σπίτι. Εμένα δε με ρωτάει κανείς για το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Για το πώς είναι η ψυχολογία μου… Η καθημερινότητά μου είναι δουλειά, σπίτι, νεκροταφείο και νεκροταφείο, σπίτι, δουλειά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που δεν θα έχω τον πατέρα μου μαζί μου. Η μητέρα μου είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η αδελφή μου το ίδιο. Για εμάς αυτό δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε κάποιο νέο ούτε από την Ασφάλεια της Ρόδου, ούτε τίποτα. Είμαστε σε ένα μαύρο σκοτάδι μέχρι στιγμής. Όσο κυκλοφορεί ο δολοφόνος του πατέρα μου έξω, φοβόμαστε, κλειδαμπαρωνόμαστε μέσα στο σπίτι», είχε καταλήξει.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση