HomeHL-9Market Pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Market Pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει αύριο, Τρίτη, η πλατφόρμα για το Market Pass όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από την Τετάρτη θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να λάβουν το επίδομα.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

«Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Πρώτα, θα πιστωθούν τα ποσά για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

H μηνιαία επιδότηση κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 100 ευρώ (ανώτατο ποσό εξαμήνου 600 ευρώ) ενώ όσοι επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα θα λάβουν ολόκληρο το εν λόγω ποσό. Αντίθετα όσοι επιλέξουν να τους κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν το 80% της επιδότησης. Το υπόλοιπο 20% χάνεται.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση