HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΝικορέστης Χανιωτάκης : Ο πολυπράγμων Κρητικός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Νικορέστης Χανιωτάκης : Ο πολυπράγμων Κρητικός ηθοποιός και σκηνοθέτης

«Αυτό που συμβαίνει είναι θέμα όλων των πολιτών» λέει για τις διαδηλώσεις στο χώρο της Τέχνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» έδωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης.

Ο πολυπράγμων ηθοποιός με καταγωγή από την Κρήτη και με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό με σημαντικές συνεργασίες, προτού ασχοληθεί με την υποκριτική, ήταν συντάκτης σε αθλητική εφημερίδα. Στη συνέντευξη εξηγεί γιατί παράτησε μια στρωμένη δουλειά και μισθό στη δημοσιογραφία για να σπουδάσει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και γιατί δεν το έκανε νωρίτερα.

Όπως λέει πήγαινε θέατρο από μικρός και γοητεύτηκε από αυτό ενώ θέλησε να νιώσει έτοιμος και ώριμος πρώτα προτού γίνει ηθοποιός. «Πιο πριν δεν ένιωθα έτοιμος να συναισθανθώ συγγραφείς με βάθος, που μιλάνε για μεγάλα πάθη χαρακτήρων. Πώς θα μπορούσα εγώ να υποδυθώ αυτούς τους ήρωες αν δεν έχω ζήσει τίποτε απ’ όλα αυτά;». Ο ίδιος δηλώνει ότι πάντα ρίσκαρε στη ζωή του και πως δεν είχε πρόβλημα να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει συμμετάσχει και στην σειρά «The Durrells» εξηγεί πώς προέκυψε η σκηνοθεσία στην επαγγελματική του πορεία. «Σε ανύποπτη στιγμή το 2006 με κάλεσαν από τη θεατρική ομάδα των αποφοίτων του λυκείου μου αρχικά να παίξω και έπειτα, όταν ήμουν πια στο Τέχνης, να τους σκηνοθετήσω» τονίζοντας πόσο του άρεσε και ότι αποφάσισε για το λόγο αυτό να σπουδάσει σκηνοθεσία στο Λονδίνο.

Πώς αντιδρά ο ίδιος στις αρνητικές κριτικές και στην ενδεχόμενη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του; «Δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ. Έχω πληγωθεί από κάποια σχόλια, γιατί άνθρωποι είμαστε, αλλά από την άλλη έχω και άγνοια κινδύνου. Την ίδια στιγμή δεν έχω ματαιοδοξία. Δεν έχω καν τη φιλοδοξία να κάνω μια καριέρα. Με ενδιαφέρει μόνο να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα και να περνάω όμορφα».

Όσον αφορά τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο χώρο του θεάτρου με τις διαδηλώσεις των καλλιτεχνών, ο Νικορέστης Χανιωτάκης δηλώνει :

«Αυτό που συμβαίνει με εμάς τους καλλιτέχνες είναι ότι δεχόμαστε έναν αβυσσαλέο πόλεμο χωρίς να έχουμε κάνει κακό σε κανέναν. Παλεύουμε εδώ και τρία χρόνια μέσα σε υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις να ορθοποδήσουμε και αντί να υπάρχει μια χείρα βοηθείας υπάρχει μια χείρα που μας χτυπά και μας ρίχνει κάτω στο πάτωμα» ενώ επισημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο τους καλλιτέχνες αλλά και τους πολίτες, αφού η τέχνη απευθύνεται στους αποδέκτες της, που είμαστε όλοι εμείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση