Νότια Κορέα: Ανησυχεί η Σεούλ μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ
Προειδοποίηση πως η Βόρεια Κορέα πρόκειται να προβέι και σε άλλες προκήσεις μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυράυλου, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας

Προειδοποίηση πως η Βόρεια Κορέα πρόκειται να προβεί και σε άλλες προκλήσεις μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Παρκ Τζιν
Συγκεκριμένα, υποστήριξε σήμερα ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το γεγονός ότι η προσοχή του κόσμου στράφηκε σε αυτόν τον πόλεμο ενθάρρυναν τη Βόρεια Κορέα η οποία νωρίτερα σήμερα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Η εκτόξευση αυτή, η πρώτη από την 1η Ιανουαρίου, σηματοδοτεί ξεκάθαρα «την πρόθεση της Πιονγκγιάνγκ να προβεί και σε άλλες προκλήσεις», είπε ο Παρκ μιλώντας σε ένα πάνελ, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.