HomeHL-WorldΣεισμός στην Τουρκία: 40.000 κτίρια που δεν έπεσαν έχουν κριθεί ακατάλληλα

Σεισμός στην Τουρκία: 40.000 κτίρια που δεν έπεσαν έχουν κριθεί ακατάλληλα

Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς έχει φτάσεις τους 45.000 σε Τουρκία και Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνες απόγνωσης και καταστροφής, κυριαρχούν στην Τουρκία.

Η Τουρκία μετράει τις πληγές 13 ημέρες μετά τους δύο σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα, ισοπεδώνοντας στο πέρασμά τους ολόκληρες πόλεις.

Ο Μαρίνος Αλειφέρης και ο εικονολήπτης Θοδωρής Ρωμανέας από το MEGA, βρίσκονται στην Τουρκία και μας μεταφέρουν τις εικόνες από τα σημεία που χτύπησε ο σεισμός, τα οποία μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο.

Ακατάλληλα 40.000 κτίρια

Τα συνεργεία σταμάτησαν την επιχείρηση αναζήτησης επιζώντων και στην παρούσα φάση εργάζονται για την απομάκρυνση των σορών από τα χαλάσματα.

Περίπου ένα εκατ. πολίτες έμειναν άστεγοι και έχουν επιστρατευτεί τρένα προκειμένου να στεγάσουν οικογένειες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, ενώ έντονος είναι ο φόβος για ξέσπασμα επιδημιών εξαιτίας των συνθηκών υγιεινής που επικρατούν.

Τουλάχιστον 40.000 κτίρια που δεν έπεσαν έχουν κριθεί ακατάλληλα και πρόκειται να κατεδαφιστούν, ενώ μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί πάνω από 4.000 μετασεισμοί στην περιοχή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εικάζεται πως κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων βρίσκονται 100.000 άνθρωποι, ενώ έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί 45.000 άνθρωποι σε Τουρκία και Συρία.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση