HomeΕΛΛΑΔΑΑλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης, μπροστά στον πανικό του, υπονομεύει ακόμα και τις εκλογές»

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης, μπροστά στον πανικό του, υπονομεύει ακόμα και τις εκλογές»

«Ο Μητσοτάκης λεηλάτησε τη μεσαία τάξη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μήνυμα της «πολιτικής αλλαγής» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, τονίζοντας ότι όποτε και αν στηθούν κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηττηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται «σε πανικό», καθώς γνωρίζει ότι η ανατροπή έχει ήδη συντελεστεί.

Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μπροστά στον πανικό του, γιατί έρχεται η ώρα που δεν θα τον κρίνουν οι δημοσκοπικές μετρήσεις, αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού που εξαπάτησε, επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, μιλώντας για τον πρωθυπουργό, πως «προεξοφλεί ότι θα είναι άκαρπη η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές της απλής αναλογικής.

«Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει τον τρόμο του»

»Και διαμηνύει ότι δεν θα διστάσει να σύρει τη χώρα σε δεύτερη ή και τρίτη εκλογική αναμέτρηση, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία μέσα στο καλοκαίρι. Και δεν μπορεί καθόλου να κρύψει τον τρόμο του».

»Αυτός που υποτίθεται έχει αυτή τη μεγάλη, την αντίστροφη δημοσκοπική υπεροχή, κλαψουρίζει κάθε μέρα δεξιά και αριστερά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα από τη πρώτη Κυριακή.

»Γνωρίζει την αλήθεια που έρχεται. Γνωρίζει ότι η ανατροπή έχει ήδη συντελεστεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Δεν διστάζει (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) να υπονομεύει ακόμα και την εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας και δεν διστάζει να ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας, ανοίγοντας ο ίδιος θέμα – απρόκλητα – γνησιότητας των επόμενων εκλογών.

»Το 2019, με επίσημες ανακοινώσεις της, η ΝΔ έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νοθεία. Το 2023 λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί το αποτέλεσμα».

«Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με το θεσμικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης.

»Είναι μια δεξιά που θυμίζει ολοένα και περισσότερο την ΕΡΕ της δεκαετίας του ’50.

»Τους θυμίζουμε όμως ότι το 2015, άλλοι ήταν αυτοί που δεν παρέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου την επομένη των εκλογών, όπως έκανε ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο αργότερα, όταν έχασαν τις εκλογές.

»Ελπίζω να έχουν βάλει μυαλό και να μην κάνει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης. Όταν θα πάμε στο Μαξίμου, να μας παραδώσει με αξιοπρέπεια την εξουσία της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή και θα είναι «κυβέρνηση των νικητών, με το πρώτο κόμμα που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

«Ο Μητσοτάκης λεηλάτησε τη μεσαία τάξη»

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε «εργασιακή ζούγκλα», αντί για πολλές και καλές δουλειές που υποσχέθηκε.

Και προσέθεσε: «Λεηλασία της μεσαίας τάξης αντί για φοροελαφρύνσεις, κατάργηση 13ης σύνταξης και αφαίρεση αναδρομικών από τους δικαιούχους αντί για στήριξη των συνταξιούχων, πνίξιμο των επαγγελματιών στα χρέη και τους πλειστηριασμούς αντί για ενίσχυσή τους.

»Υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει παρά μια ασήμαντη αύξηση στην τιμή του ρεύματος κι αμέσως μετά ξεπούλησε, ιδιωτικοποίησε πλήρως τη ΔΕΗ κι έδωσε το σύνθημα της αισχροκέρδειας.

»Υποσχέθηκε μείωση της εγκληματικότητας και ασφάλεια και έφερε τους εγκληματίες στην ηγεσία της αστυνομίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της Περιφέρειας και του αγρότη, «εξανεμίζει το εισόδημα και το μέλλον τους».

Τόνισε, επίσης, ότι «υποσχέθηκε θεσμική σταθερότητα, αλλά «βεβήλωσε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, μετατρέποντας την ΕΥΠ σε παρακρατική συμμορία και παρακολουθώντας το μισό πολιτικό σύστημα».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση