HomeHL1-CultureΚαλλιτέχνες: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Καλλιτέχνες: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Συγκέντρωση και πορεία προς το Σύνταγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιφυλακτικά παραμένουν τα σωματεία των καλλιτεχνών παρά τις δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της τελευταίας συνάντησης του Μαξίμου.

Η Παρασκευή είναι ακόμη μια ημέρα αγώνα και διεκδίκησης, καθώς οι καλλιτέχνες θα βρεθούν εκ νέου στον δρόμο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος εξω από το ΣΤΕ στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας τους.

Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00 π.μ.) στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

«Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22. Καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα.

Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CGT. Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αύριο Παρασκευή 17/2 συνεχίζουμε με 24ωρη Απεργία και με κατάθεση αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00 π.μ.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώνουμε κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση