HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕλον Μασκ: Φτιάξτε αλγόριθμο που να κάνει δημοφιλείς τις αναρτήσεις μου αλλιώς απολύεστε

Ελον Μασκ: Φτιάξτε αλγόριθμο που να κάνει δημοφιλείς τις αναρτήσεις μου αλλιώς απολύεστε

Το αφεντικό του Twitter ζήτησε από τους μηχανικούς της πλατφόρμας να βρουν τρόπο «εκτόξευσης» των τιτιβισμάτων του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση του Ελον Μασκ να αγοράσει το Twitter ήταν πολλοί εκείνοι που είπαν ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας θέλει να αποκτήσει την πλατφόρμα στην οποία περνούσε αρκετό χρόνο καθημερινά για να την μετατρέψει σε ένα προσωπικό του… παιχνιδάκι. Ο Μασκ ήταν μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ οι βασιλιάδες του Twitter με πολλές χιλιάδες αναρτήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων κινούνταν στο φάσμα των προκλητικών ως αμφιλεγόμενων. Για κάποιες από αυτές τις αναρτήσεις του που αφορούσαν την Tesla ο Μασκ βρέθηκε κατηγορούμενος για χειραγώγηση μετοχών ενώ για άλλες κατηγορήθηκε για άδικες προσωπικές επιθέσεις εναντίον διαφόρων επωνύμων και όχι ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται μαρτυρίες τόσο από το συγγενικό περιβάλλον του Μασκ όσο και από εργαζομένους στο Twitter ο επιχειρηματίας ζήτησε από τους μηχανικούς της πλατφόρμας να φτιάξουν άμεσα ένα αλγόριθμο που θα προωθεί τις αναρτήσεις του με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι συγκεντρώνουν το μαζικό ενδιαφέρον των χρηστών του Twitter. Μάλιστα ο Μασκ φέρεται να απείλησε με απόλυση τους μηχανικούς της πλατφόρμας αν δεν φτιάξουν άμεσα αυτόν τον αλγόριθμο.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή στο Super Bowl, τον σημαντικότερο και δημοφιλέστερο ετήσιο αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, του σπορ που μοιάζει με το ράγκμπι. Το Super Bowl είναι πρώτο σε τηλεθέαση κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και δεύτερο παγκοσμίως σε ετήσια αθλητικά γεγονότα πίσω από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ανάρτηση που έκανε για τον αγώνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 29 εκατ. αντιδράσεις/αλληλεπιδράσεις ενώ η σχετική ανάρτηση του Μασκ 9 εκατ. αντιδράσεις/αλληλεπιδράσεις .

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μασκ έγινε έξαλλος και αποφάσισε να μπει στο λίαρ τζετ του και να ταξιδέψει στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο συγκαλώντας σύσκεψη με τα στελέχη της πλατφόρμας και το αρμόδιο τμήμα των μηχανικών απαιτώντας να φτιαχτεί ένας αλγόριθμος ειδικά σχεδιασμένος για να προωθεί αποκλειστικά τα δικά του τιτιβίσματα στην πλατφόρμα με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνονται τα πλέον δημοφιλή. Ο Μασκ επικαλέστηκε τους περίπου 100 εκατ. ακολούθους του στο Twitter και είπε ότι δεν είναι δυνατόν να αλληλεπιδρά μόλις το 10% εξ αυτών στις αναρτήσεις του και ζήτησε να βρεθεί τρόπος να αλλάξει αυτό με δημιουργία κάποιου αλγόριθμου. Οι μηχανικοί φέρεται να έσπευσαν να ικανοποιήσουν αμέσως την απαίτηση του Μασκ και ο αλγόριθμος είναι έτοιμος να αναλάβει δράση για την προώθηση των αναρτήσεων του αφεντικού της πλατφόρμας στην κοινότητα των χρηστών.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση