HomeHL-9Τσικνοπέμπτη: Πήραν «φωτιά» οι ψησταριές

Τσικνοπέμπτη: Πήραν «φωτιά» οι ψησταριές

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ύστερα από δύο χρόνια υγειονομικών περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, ήρθε η ώρα να ζήσουμε μια Τσικνοπέμπτη με πολύ φαγητό και γλέντι σαν τις παλιές καλές εποχές.

Από νωρίς το πρωί οι ψησταριές άναψαν σε σχολικές αυλές, γειτονιές και καταστήματα.

Με σύμμαχο τον καιρό, οι Κρητικοί θα τηρήσουν την παράδοση της Τσικνοπέμπτης, ενώ κάποιοι δήμοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα εκδηλώσεις και δρώμενα που έρχονται από το βάθος των χρόνων και την παράδοσή μας.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

H Φιλαρμονική Ηρακλείου θα διασχίσει το κέντρο της πόλης παίζοντας αποκριάτικες μελωδίες.

Carnival Street Party 2023

Το πάρτυ θα στις 18:00 το απόγευμα παρέα με τον ραδιοφωνικό σταθμό SFERA 98.7 έξω από την Λότζια.

Θα συμμετέχουν σχολές και ομάδες χορού του Ηρακλείου με πολλές εκπλήξεις και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Επιστρέφουν τα τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι

Μετά από τους περιορισμούς, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά και λόγω του καταστροφικού σεισμού, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ετοιμάζεται να μπει ξανά στο ρυθμό της Αποκριάς και να χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου διοργανώνει, με τη συνδρομή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του ΔΟΠΑΠ, Τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις προκειμένου όλοι να περάσουν ένα αξέχαστο απόγευμα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου:

«Μπορεί να μας έτυχαν πολλά, μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε, μπορεί τα μαγαζιά μας να καταστράφηκαν και να τα φτιάξαμε απ’ την αρχή , μπορεί να αλλάξαμε γειτονιά, όμως είμαστε εδώ, όρθιοι, γεροί, με όρεξη, με αισιοδοξία, με αγάπη για τον τόπο που μας φιλοξενεί, έτοιμοι να ξανά γιορτάσουμε όλοι μαζί, παρέα, όπως το κάναμε τόσα χρόνια!

Είμαστε εδώ!

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Αρκαλοχώρι, ανάβουμε τις ψησταριές έξω απ’ τα μαγαζιά μας, ψήνουμε, κάνουμε παρέες, τρώμε, πίνουμε και διασκεδάζουμε, με DJ και με μουσικές που θα απλώνονται σε όλη την πόλη.

Από τις 18:00 και για όσο αντέξει η ψυχή μας!

Γιατί φέτος, το έχουμε ανάγκη λίγο περισσότερο.

Είστε όλοι καλεσμένοι».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καστελλίου διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ την Τσικνοπέμπτη, στο Στέκι του Καραπίδη, στις 18.00 για χορό, διασκέδαση, κέφι και τσικνίσματα.

Δήμος Χερσονήσου : Ξεκινούν αύριο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Την Τσικνοπέμπτη αναβιώνει το έθιμο με αποκριάτικα πάρτι και γλέντια σε πέντε (5) διαφορετικά σημεία του Δήμου: Αγριανά, Γούβες, Επισκοπή, Λιμένα Χερσονήσου και Μάλια.

Στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, βρίσκεται ο Ξυνόχοντρος & Μουζουδιά στον Μοχότο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, το Γουβιανό Καρναβάλι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωμα το Μαλιώτικο Καρναβάλι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά Κούλουμα να γιορτάζονται σε: Αβδού, Ανάληψη, Ανώπολη, Γούβες, Ελιά, Κόξαρη και Σταλίδα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων:

Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου:

Αγριανά, 17:00, Πνευματικό Κέντρο Αγριανών «Η Αγία Τριάδα».Αποκριάτικο πάρτι μασκέ με ανιματέρ, μουσική από DJ και τσίκνισμα με πλούσια εδέσματα για μικρούς και μεγάλους.
Γούβες, 18:00, αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών.

Αποκριάτικο πάρτι μασκέ με μουσική από DJ και τσίκνισμα με πλούσια εδέσματα για μικρούς και μεγάλους.

Επισκοπή,17:30,χώρος Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Επισκοπής «Μουσείο».

Αποκριάτικο παιδικό πάρτι με ανιματέρ που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους και παραδοσιακό τσίκνισμα.

Λιμένας Χερσονήσου, 17:00, Libra Hall, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 198.

Αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους με πολύ κέφι, χορό, μουσική από DJ, ανιματέρ για τα παιδιά και τσίκνισμα με πλούσια εδέσματα.

Μάλια, 18:00,κεντρική πλατεία Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου.

Αποκριάτικο θεματικό πάρτι με ξυλοπόδαρους, θεατρικό παιχνίδι, facepainting, σόου με μπουρμπουλήθρες, DJ, ενώ θα εμφανιστεί και η ομάδα των Αντικρουστών Τυμπάνων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση