HomeHL-WorldΤαϊλάνδη: Νεκρός στα 17 του ο αρχηγός των παιδιών που διασώθηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ

Ταϊλάνδη: Νεκρός στα 17 του ο αρχηγός των παιδιών που διασώθηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ

Τα αίτια θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άδοξο τέλος είχε ένα από τα 12 αγόρια που είχαν εγκλωβιστεί για περίπου δύο εβδομάδες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στη Ταϊλάνδη του 2018.

Ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ, γνωστός ως «Ντομ», ήταν ο αρχηγός των «Αγριόχοιρων», της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας που είχε πάει για εξερεύνηση στο σπήλαιο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα το σπήλαιο να πλημμυρίσει και τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους να εγκλωβιστούν.

Η είδηση για τον θάνατο του 17χρονου κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν βουδιστή μοναχό που δίδασκε στα αγόρια στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης.

«Ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ πήγε σήμερα σε έναν άλλο κόσμο. Ελπίζω ότι θα ξαναγεννηθεί και θα γίνει και πάλι μαθητής μου στην επόμενη ζωή», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Σουπατπόνγκ Μετίγκο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον θάνατό του με ανεξάρτητο τρόπο. Σύμφωνα με τον βουδιστή μοναχό, ο ίδιος το πληροφορήθηκε από την γιαγιά του 17χρονου, η οποία είπε ότι το παιδί είχε ένα απροσδιόριστο ατύχημα στη Βρετανία.

Ο πρώην αρχηγός και προπονητής της εθνικής ομάδας της Ταϊλάνδης, Κιατισούκ Σεναμουάνγκ, το ίδρυμα του οποίου βοήθησε τον Ντουανγκπέτς να εξασφαλίσει μια υποτροφία στην ακαδημία ποδοσφαίρου Brooke House College στο Λέστερσαϊρ, τον περιέγραψε ως ευγενικό, έναν κύριο που ονειρευόταν να παίξει για τη χώρα του.

Η επιστροφή των παιδιών μετά τη διάσωσή τους:

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση