HomeHL-9ΦΩΤΟ: Ένα υπέροχο ψηφιδωτό κοσμεί το 3ο λύκειο Ηρακλείου

ΦΩΤΟ: Ένα υπέροχο ψηφιδωτό κοσμεί το 3ο λύκειο Ηρακλείου

«Το Υγρό Στοιχείο» - Το έφτιαξαν τα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα υπέροχο ψηφιδωτό κοσμεί έναν από τους τοίχους της αυλής το 3ο λύκειο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «ΠΕΡΠΑΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ… ΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 4: ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ» , η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου οργάνωσε τη δημιουργία ενός ψηφιδωτού τοπίου της φύσης επάνω από τις βρύσες της αυλής του σχολείου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αποτελεί όμορφο στολίδι της αυλής μεγάλης αντοχής στο χρόνο, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους μαθητές να αποφεύγουν τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης για το νερό τους και να χρησιμοποιούν ο καθένας το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι.

Μία μαθήτρια της ομάδας εμπνεύστηκε το μήνυμα που αναγράφεται στο ψηφιδωτό:

«Αν πιεις απ’ το παγούρι σου το γάργαρο νερό,

είναι σα ν’ αντιστέκεσαι σε δυνατό εχθρό.

Προστάτεψε «το σπίτι του» από το πλαστικό,

για να χαρείς τριγύρω σου τοπίο φυσικό».

Το ψηφιδωτό φιλοτέχνησαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου (και όχι μόνο) με την αδιάλειπτη παρουσία και την έμπειρη καθοδήγηση του καλλιτέχνη και δασκάλου της τέχνης του ψηφιδωτού Νικόλαου Μανιουδάκη (Εργαστήριο ψηφιδωτού Ψηφίδων Τέχνη Εύ Ποιώ), ο οποίος λειτουργούσε διαδραστικά με όλους.

Το έργο είχε διάρκεια πέντε ημέρες (21, 22, 28, 29 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2023) από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τους μαθητές (ανά εξάδες ) να εναλλάσσονται κάθε μιάμιση ώρα. Κάθε φορά μαθητές και καθηγητές έρχονταν στο σχολείο με ενθουσιασμό, χαρά, τραγούδια και χορούς… ακόμα και με τις ομπρέλες τους! Τόσο αγάπησαν όλοι το έργο αυτό, ώστε η κάθε μέρα δημιουργίας του ήταν σαν γιορτή!!!