HomeHL-EconomyΣτις Βρυξέλλες ο Χρήστος Σταϊκούρας: Για τη συνεδρίαση του Eurogroup

Στις Βρυξέλλες ο Χρήστος Σταϊκούρας: Για τη συνεδρίαση του Eurogroup

Αύριο, Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Ειδικότερα, αύριο ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές ενέργειας, στις αγορές εργασίας της ευρωζώνης και στον μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ο Διευθυντής του Οργανισμού της Ε.Ε. για τη Συνεργασία των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER), κ. Christian Zinglersen θα ενημερώσει τους Υπουργούς σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές ενέργειας. Αυτές οι πληροφορίες θα αξιοποιηθούν για την αξιολόγηση μελλοντικών προκλήσεων δημοσιονομικής πολιτικής.

Επίσης, το Eurogroup θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στις αγορές εργασίας της ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια, επί τη βάσει σημειώματος των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Υπουργοί θα συζητήσουν ακόμα τις προκλήσεις πολιτικής στις τρέχουσες συνθήκες υψηλού πληθωρισμού και πιο μακροπρόθεσμων αλλαγών που συνδέονται με τις δημογραφικές μεταβολές και την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Υπό το φως των δύο προηγούμενων συζητήσεων, το Eurogroup θα ανταλλάξει απόψεις για τις μακροοικονομικές και τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις και προοπτικές, λαμβάνοντας υπόψη τις χειμερινές προβλέψεις της Επιτροπής. Ενόψει της διεξοδικής συζήτησης σχετικά με τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, οι Υπουργοί θα εξετάσουν τις συνέπειες για τον συντονισμό της πολιτικής στην ευρωζώνη στο μέλλον.

Μεθαύριο, Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα συζητηθεί ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία, με έμφαση στην εφαρμογή και τον αντίκτυπο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση