HomeΕΛΛΑΔΑΠέτρος Φιλιππίδης: Ο ηθοποιός κρατάει την πικρία για τις αποφάσεις

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ηθοποιός κρατάει την πικρία για τις αποφάσεις

Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη και οι αντιδράσεις συνεχίζουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την απόφαση του δικαστήριου σχετικά με τις κατηγορίες που βάραιναν τον ηθοποιό.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό αφού πρώτα τον καταδίκασε σε κάθειρξη οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμού.

H μάχη στο εφετείο

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για μία απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη και μία ακόμα το 2014 στο αυτοκίνητο του στο Παλαιό Ψυχικό. Και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγέλλουσες ήταν νεαρές ηθοποιοί που είχαν πάει να τον συναντήσουν για επαγγελματικούς λόγους.

Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αθωώσει ομόφωνα για τη βαρύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε αυτού του βιασμού κατ´ εξακολούθηση.

Την απόφαση του δικαστηρίου παρακολούθησαν συγκινημένες οι καταγγέλλουσες καθώς και γνωστοί ηθοποιοί όπως η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη που καθ´ολή τη διάρκεια της δίκης τις συμπαραστέκονταν.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για την υπόθεση«Μετά την πρόταση της εισαγγελέως πιστεύαμε ότι οι τακτικοί δικαστές θα ακολουθούσαν την πρότασή της, ότι δηλαδή θα ήταν αθωωτική απόφαση για τους δύο τετελεσμένους βιασμούς και απόφαση ενοχής για τις απόπειρες βιασμού. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ότι οι ένορκοι θα συντάσσονταν με την πλευρά των τακτικών δικαστών, που επί 10 μήνες αποδόμησαν τις δύο απόπειρες. Προς έκπληξη μας, ένορκοι που έκαναν ερωτήσεις που κονιορτοποιούσαν την αξιοπιστία των καταγγελλουσών, ξαφνικά είδαμε να τάσσονται με την πλειοψηφία και τους τακτικούς δικαστές, αναφορικά με τις απόπειρες», είπε αρχικά.

Το 99% των αποφάσεων των δικαστηρίων είναι λόγω αμφιβολιών

«Ήταν μια ζυγισμένη απόφαση γιατί και οι δύο πλευρές είμαστε και ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι. Είχαμε μία πρόεδρο η οποία ήταν εξαιρετική, παρόλο που ήταν για πρώτη φορά πρόεδρος στο Μικτό Ορκωτό. Πήρε πρωτοβουλίες και κάλεσε μάρτυρες που συνέβαλαν στην αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη κάτι που η ανακρίτρια δεν έκανε. Δεν έχουμε παράπονο με τη διαδικασία ακόμα και εάν η απόφαση δε μας ευχαριστεί. Θα δώσουμε μάχη στο Εφετείο για την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός κρατάει την πικρία για τις αποφάσεις αλλά του έφυγε ένα βάρος για την αθώωσή του στις κατηγορίες», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Το 99% των αποφάσεων των δικαστηρίων είναι λόγω αμφιβολιών. Ο κ. Φιλιππίδης έχει αθωωθεί για τους βιασμούς και δεν μπορεί να αρθεί αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει έφεση. Ο κ. Φιλιππίδης θα προχωρήσει αγωγές, καθώς τον αποκαλούν ακόμα, βιαστή. Δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη, τι άλλο να κάνει;», κατέληξε.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση