HomeHL-GreeceΟι πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Φιλιππίδη μετά τη δικαστική απόφαση

Οι πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Φιλιππίδη μετά τη δικαστική απόφαση

«Πάντα ελεύθερος ήμουν και μέσα στη φυλακή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη του δήλωση έξω από τη φυλακή έκανε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός, μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του μέχρι το Εφετείο, πήγε στο νέο του σπίτι με την οικογένειά του, στο κέντρο της Αθήνας, και, σύμφωνα με τον Alpha, έκανε μία λιτή δήλωση σε δημοσιογράφο του σταθμού.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, ο ηθοποιός φαινόταν να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που είναι ελεύθερος, απάντησε: «Ημουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα».

Δημητρακόπουλος: «Τον κατηγορούσαν για απόπειρα, ενώ αυτός τις έδιωχνε»

Για την απόφαση του δικαστηρίου τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά, προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία, που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη απόφαση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε περάστε έξω» είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος, και πρόσθεσε:

«Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας, ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του »περάστε έξω». Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι στο θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο, 1η Αυγούστου 2014, στο Παλαιό Ψυχικό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση