HomeHL-WorldΣεισμός – Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα: Οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν

Σεισμός – Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα: Οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν

Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα από τον φονικό σεισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάποια στιγμή οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι όχι απλώς δεν είμαστε εχθροί τους, αλλά είμαστε και πιθανότατα οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν ποτέ» δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες θύματα ή τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

«Υπάρχουν πολυάριθμες εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από τους Τούρκους πολίτες. Έχουν υπάρξει και επαφές μεταξύ των ηγεσιών μας. Από εκεί και πέρα, τι θα γίνει σε μήκος χρόνου, θα εξαρτηθεί από πάρα πολλούς παράγοντες. Οπωσδήποτε το κλίμα το γενικότερο δείχνει μια χαλάρωση», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στη σκιά των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, που έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Έχουμε να κάνουμε μια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, ενδεχομένως μία από τις βαρύτερες που έχουν συμβεί στην περιοχή μας. Μέχρι στιγμής οι επίσημες καταγραφές μιλούν για 8.000 θύματα και έναν τεράστιο αριθμό ατόμων που είναι εκτός κατοικιών τους» τόνισε ο Έλληνας πρέσβης.

«Κάποια στιγμή ασφαλώς οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι όχι απλώς δεν είμαστε εχθροί τους, αλλά είμαστε και πιθανότατα οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να είχαν ποτέ. Ελπίζω να έρθει κάποια στιγμή ο χρόνος να το καταλάβουν. Αν σε αυτό συμβάλλει και η τηλεόραση, γιατί όχι; Κάθε μέσο είναι καλό για τον σκοπό αυτό» κατέληξε ο κ. Λάζαρης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση