HomeΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑO γηραιότερος σκύλος του κόσμου λέγεται Bobi και είναι 30 χρονών – Το μυστικό της μακροζωίας του

O γηραιότερος σκύλος του κόσμου λέγεται Bobi και είναι 30 χρονών – Το μυστικό της μακροζωίας του

Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας σκύλος στην Πορτογαλία έσπασε το ρεκόρ Γκίνες και ανακηρύχθηκε επισήμως ως ο γηραιότερος του κόσμου. Ο Bobi, όπως λέγεται, είναι ηλικίας 30 ετών και 267 ημερών και πιστεύεται ότι είναι ο γηραιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί ποτέ. Εκθρόνισε με ευκολία ένα 23χρονο τσιουάουα, που δύο εβδομάδες νωρίτερα κατέκτησε μία θέση στα Ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μία πορτογαλική ράτσα τσοπανόσκυλων, με προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 έτη.

Παραλίγο να το σκοτώσουν

Ο Bobi γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1992 μαζί με τα τρία αρσενικά αδερφάκια του, σε μια αποθήκη που διατηρούσε η οικογένεια Costa, για να φυλάσσει τα ξύλα της.

Ο 38χρονος, σήμερα, ιδιοκτήτης του, Λεονέλ Κόστα, ήταν μόλις 8 ετών όταν γεννήθηκε ο Bobi και αποκάλυψε πως ο πατέρας του ήταν κυνηγός και επειδή είχε ήδη σκυλιά αποφάσισε να σκοτώσει τα νεαρά κουτάβια που μόλις είχαν γεννηθεί.

«Δυστυχώς, εκείνη την εποχή θεωρούνταν φυσιολογικό από τους μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να έχουν πολλά ζώα στο σπίτι, να θάβουν τα νεογέννητα σε μια τρύπα, ώστε να σκοτωθούν», ανέφερε.

Πράγματι, ο πατέρας της οικογένειας Costa έθαψε τα νεογέννητα κουτάβια, εκτός από ένα. Τον Bobi.

Σήμερα, σχεδόν 31 χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Bobi φαίνεται ακόμα χαρούμενος και ακμαιότατος. Μυστικό της μακροζωίας του σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του; Το ήρεμο περιβάλλον, μακριά από την πόλη, η κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά και «ότι έτρωγε πάντα ό,τι έτρωγαν οι ιδιοκτήτες του».

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση