HomeΚΡΗΤΗΑπέδωσε καρπούς η συνεργασία Δήμου-ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»

Απέδωσε καρπούς η συνεργασία Δήμου-ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»

Τέσσερις τόνους ελαιολάδου συνέλεξαν οι ωφελούμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου τέσσερις τόνους ελαιόλαδου από τα ελαιόδεντρα του Δήμου Ηρακλείου συνέλεξαν οι ωφελούμενοι  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – «Αριάδνη» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ, για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου στο κτίριο του Κέντρου Θεραπείας στη Νέα Αλικαρνασσό, τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας παρέδωσαν στο Δήμο Ηρακλείου τις παραγόμενες ποσότητες που αντιστοιχούν στο κοινωνικό παντοπωλείο οι οποίες θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη, είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Μιχάλη Σκουλά ο οποίος τον ενημέρωσε για το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας ελαιόλαδου καθώς και για τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν .

synergasia-dimou-kethea-foto-2

Παράλληλα ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους ωφελούμενους οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την δυνατότητα που τους δόθηκε να εργαστούν και να προσφέρουν, διαδικασία που όπως επισήμαναν βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην αποθεραπεία τους αλλά και στην επανένταξη τους.

Σημειώνεται ότι συνολικά η παραγόμενη ποσότητα ελαιολάδου  κατά τη φετινή περίοδο έφτασε στους 4 τόνους και απασχολήθηκαν 200 και πλέον άτομα που βρίσκονται σε δομές Εντατικής Θεραπείας και Κέντρα Ημέρας του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε : «βρεθήκαμε σήμερα στους χώρους του ΚΕΘΕΑ , όπου με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως η κοινή μας προσπάθεια η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, απέδωσε καρπούς . Αφενός η περιουσία του Δήμου αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αφετέρου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας τους πολλαπλά οφέλη. Η συνεργασία μας συνεχίζεται και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα»

synergasia-dimou-kethea-foto

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση που υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Ηρακλείου  με το ΚΕΘΕΑ προβλέπει:

–        Την δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας  των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα  στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη στον μέσα Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα» στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).

–        Την απασχόληση στην  καλλιέργεια και στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου ωφελουμένων του ΚΕΘΕΑ καθώς και κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

–        Ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή  στην υλοποίηση των στόχων του και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό

Ο Δήμος Ηρακλείου και το ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» ευχαριστούν για την συνεργασία το ΕΛΜΕΠΑ, την Ένωση Ηρακλείου, τον Πρόεδρο την Ομάδας Αμπελουργών- Ελαιοπαραγωγών Ηρακλείου Πρίαμο Ιερωνυμάκη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νότος» και τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, Μεταφορική Μakrigiannakis Logistics, Αγροτικός , Kretacan Λευκοσιδηρουργία Κρήτης ΑΕΒΕ, SIK Kυριακάκης Βιομηχανία Γεωργικού Εξοπλισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση