HomePost ItΗγουμενίδης: Άκρως προκλητική η απάντηση του κ. Γιατρομανωλάκη για την Φιλαρμονική Ηρακλείου

Ηγουμενίδης: Άκρως προκλητική η απάντηση του κ. Γιατρομανωλάκη για την Φιλαρμονική Ηρακλείου

Δήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την πρόσφατη απάντηση που διαβιβάστηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Ηγουμενίδη σε ερώτηση που έχει καταθέσει για την στελέχωση της Φιλαρμονικής Ηρακλείου, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άκρως ενδεικτική των πραγματικών προθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η απάντηση που διαβιβάζει για έναν κορυφαίο θεσμό για το Ηράκλειο – την Φιλαρμονική Ηρακλείου  – ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης. Σε ερώτηση που καταθέσαμε σχετικά με την στήριξη και τις ανάγκες της Φιλαρμονικής ορθά κοφτά και χωρίς καμία άλλη φράση μάς επισημαίνει ότι ‘τα ζητήματα που τίθενται στην υπό κρίση αναφορά εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού’.

Φυσικά, ούτε είναι αληθές ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί όσων ερωτάται (απόδειξη οι προηγούμενες και αναλυτικότερες απαντήσεις που έχουν διαβιβαστεί για την Φιλαρμονική), ούτε είναι δυνατόν το Υπουργείο να διαβιβάζει μια τέτοια απάντηση – μνημείο αδιαφορίας –  για ένα θεσμό που προάγει τον πολιτισμό σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Δεν μας εκπλήσσει αυτή η απάντηση. Την ώρα που όλος ο καλλιτεχνικός χώρος της χώρας έχει ξεσηκωθεί μετά την εμμονή του κ. Γιατρομανωλάκη για απαξίωση των πτυχίων των καλλιτεχνών, την ώρα που το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου απειλείται να εγκλωβιστεί σε ένα σπιράλ ιδιωτικών όρων, το Ηράκλειο δέχεται από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και την ίδια την Κυβέρνηση ένα ακόμη δείγμα προκλητικής αδιαφορίας. Εμείς θα επιμείνουμε για τη στήριξη της Φιλαρμονικής με όλους τους αρμόδιους παράγοντες, αλλά και σύσσωμος ο χώρος του πολιτισμού, των καλλιτεχνών, των δημοκρατικών και ευρύτερων δυνάμεων πολύ σύντομα θα δώσουν την δική τους απάντηση για τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια που αξίζει στον τόπο μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση