HomeHL-9Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά και σήμερα σχολεία στην Κρήτη – Δείτε σε ποιες περιοχές

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά και σήμερα σχολεία στην Κρήτη – Δείτε σε ποιες περιοχές

Αναλυτικά οι δήμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να παρελαύνει στην Κρήτη με τα κυριότερα χαρακτηριστικά της να είναι το πολικό ψύχος, ο παγετός, χιονοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας αρκετά είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.

Δείτε αναλυτικά ανά περιοχή τα κλειστά σχολεία στην Κρήτη:

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου: Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας (έντονο ψύχος, παγετός) και την επικινδυνότητα/ ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου, αποφασίζει τελικά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου.

Δήμος Γόρτυνας: Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ώρες, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο) σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Αγίας Βαρβάρας, Ρούβα, Γόρτυνας, Κόφινα) θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη 8/2.

Δήμος Φαιστού: Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για σήμερα Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Δήμος Ιεράπετρας: Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας, το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Δήμος Αμαρίου: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Ανωγείων: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ανωγείων.

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αγίου Βασιλείου θα παραμείνουν κλειστά.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Δήμος Χανίων: Παρατείνεται και για σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Καντάνου Σελίνου: Λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας Barbara τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 09:00πμ., εκτός του Δημοτικού Σχολείου Ροδοβανίου που θα παραμείνει κλειστό

Δήμος Σφακίων: Παρατείνεται και για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η αναστολή λειτουργίας των εξής σχολείων

– Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου, Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων

Δήμος Πλατανιά: Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα ” και για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Δήμος Κισσάμου: Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη Γιώργου, από σήμερα Τετάρτη 08/02/2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση