HomeHL-TOPΠροβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αποκλεισμένο ένα ολόκληρο χωριό

Προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αποκλεισμένο ένα ολόκληρο χωριό

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει την επέλασή της στην Κρήτη προκαλώντας διάφορα προβλήματα με τον κρατικό μηχανισμό να προσπαθεί να τα λύσει.

Ευτυχώς, τα προβλήματα δεν είναι αρκετά ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα εντοπίστηκε στο Λασίθι όπου έκλεισε δρόμος, εγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος ενώ ένα ολόκληρο χωριό παραμένει αποκλεισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες το βράδυ ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή του Σελάκανο εγκλωβίστηκε με το όχημά του στα χιόνια με αποτέλεσμα να παρέχει συνδρομή η πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου. Τελικά ο κτηνοτρόφος εντοπίστηκε σώος και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Η φωτό είναι από το hxonews
Την ίδια ώρα, ο δρόμος που οδηγεί στο Σελάκανο, στη θέση Σχίστρα, έχει κλείσει από κατολισθήσεις και μηχανήματα του δήμου επιχειρούν να τον ανοίξουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξαιτίας των χιονοπτώσεων αλλά και της κατολίσθησης ένα χωριό, στο οποίο μένουν 15 περίπου άτομα, έχει αποκλειστεί.

Η φωτό είναι από το hxonews
Έκρηξη σε μετασχηματιστή – Χωρίς νερό περιοχή του Ηρακλείου

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μετασχηματιστεί στον Καράβολα με αποτέλεσμα όλη η περιοχή του Γιοφύρου να έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την βλάβη ώστε να επιστρέψει το ρεύμα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Χιόνιζε όλο το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης

Δύσκολο ήταν το βράδυ της Δευτέρας στις ορεινές περιοχές της Κρήτης καθώς χιόνιζε ασταμάτητα και τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονταν επί ποδός για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.


Η κατάσταση στο Δήμων Ανωγείων η ίδια. Το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα δημιουργώντας ένα μαγευτικό χειμωνιάτικο σκηνικό.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Υποχρεωτική είναι και σήμερα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που φέρνει χιονοπτώσεις και παγετό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δρόμοι που είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι:

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και Λασιθίου:

στα ορεινά τμήματα των Δήμων Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Βιάννου και Γόρτυνας) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

στους πρόποδες του Οροπεδίου Λασιθίου, στο Οροπέδιο Λασιθίου και στην περιοχή Χαμεζίου-Αγκαθιάς Σητείας.

Στην  Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης:

Σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων

Στην την Επαρχιακή, από την τοπική κοινότητα Σπηλίου εως την τοπική κοινότητα Γερακάρι

Στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα εως διασταύρωση με Βιλανδρέδο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

Επαρχιακή οδός Χανιά-Φουρνέ-Ομαλός (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Ομαλό.

Επαρχιακή οδός Χανιά-Μεσκλά-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Θέρισο).

Επαρχιακή οδό Χανιά-Περιβόλια-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως Θέρισο).

Επαρχιακή οδό Χανιά-Νεροκούρου-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Δρακώνας-Θέρισο)

Επαρχιακή οδό Βρύσες-Ασκύφου-Χώρας Σφακίων (Από Κράπη έως Σφακιά).

Στο τοπικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Παλαιά Ρούματα έως Επαναχώρι του Δήμου Καντάνου Σελίνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:

Να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που βρίσκονται στα οχήματα τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους.

Να προσαρμόζουν την οδήγηση τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και βαρέων οχημάτων

Εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που παρελαύνει και από την Κρήτη η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε νέα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Έτσι, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία φορτηγών και βαρέων οχημάτων από συγκεκριμένα οδικά δίκτυα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο και την ασφάλεια των πολιτών, η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας επί της Ε.Ο. Ηρακλείου / Αγ. Γαλήνης και συγκεκριμένα από την 29 χ.θ. κυκλικός κόμβος πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας έως την 41 χ.θ. διασταύρωση Καστελίου Μοιρών, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 06/02/2023 και ώρα 13:00 μέχρι και την Τρίτη 07/02/2023 και ώρα 12:00.

Της προσωρινής απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Οδικού Δικτύου.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση