HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην κινητοποίηση των καλλιτεχνών

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην κινητοποίηση των καλλιτεχνών

Την Τετάρτη 8/2 στις 12 στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στηρίζει την κινητοποίηση του Παραρτήματος Κρήτης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου στα πλαίσια της απεργίας των μουσικών και των υπόλοιπων καλλιτεχνών, την Τετάρτη 8/2 στις 12 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ανακοίνωση:

Οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά των μουσικών και όλων των καλλιτεχνών έχουν ταράξει τα «ήρεμα νερά» που η κυβέρνηση παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει, με την κλασσική τακτική του εφησυχασμού (τον ξέρουμε καλά από τα χρόνια της καραντίνας). Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε πανελλαδικά η κυβέρνηση τους εξαιρεί από το Προεδρικό Διάταγμα με την πρόσφατη τροπολογία 1565/23 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εφαρμόζοντας όμως στον κλάδο το Νόμο Βρούτση –Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται στις ΣΣΕ και ορίζει αμοιβές καλλιτεχνών με βάση ότι θέλει η κάθε κυβέρνηση και υπουργός, αφαιρώντας το δικαίωμα διαπραγμάτευσης στο βασικό μισθό. Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ τώρα το επεκτείνει αυτό και στους δήμους , ΟΤΑ, Δημοτικά ωδεία, που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνεται ότι μέσα από το Π.Δ. 85/22 και την υποβάθμιση των Πτυχίων των καλλιτεχνών στο επίπεδο 5 (ΙΕΚ) οι επιδιώξεις είναι τόσο η υποβάθμιση των σπουδών, όσο και επίθεση στα μισθολογικά-εργασιακά δικαιώματά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση