HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚώστας Γεράρδος : Το Πλαίσιο δεν πωλείται και περνάει την καλύτερη του φάση

Κώστας Γεράρδος : Το Πλαίσιο δεν πωλείται και περνάει την καλύτερη του φάση

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ομίλου μετά την έξοδο από το Χ.Α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη στο οικονομικό ένθετο business stories του «Πρώτου Θέματος» έδωσε ο CEO της Πλαίσιο Computers, Κώστας Γεράρδος, απαντώντας στις φήμες περί πώλησης του ομίλου και μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας μετά την έξοδο από το Χ.Α. και για τη μετεξέλιξη της μετά το τριετές επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 30 εκατ. Ευρώ.

«Όχι, η εταιρεία δεν τίθεται προς πώληση» ξεκαθαρίζει ο κ. Γεράρδος στη συνέντευξη του, ενώ τονίζει ότι ενώ μετά τη δημόσια πρόταση υπήρξαν πολλές βολιδοσκοπήσεις από τρίτους, δεν ψάχνουν να κάνουν κάποιο deal. «Έχουμε ταμειακές ροές 50εκατ. ευρώ, να πάμε να βάλουμε κάποιον πάνω απ’ το κεφάλι μας να μας λέει «πέτυχες το ένα; Πέτυχες το άλλο;” Όχι!».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η εταιρείας περνάει την καλύτερη της φάση και εξηγεί : «Την περίοδο 2005-2008 είχαμε τέλεια τρικυμία στην αγορά, αφού είχαμε να ανταγωνιστούμε 11 αξιόπιστους και μεγάλους ανταγωνιστές. Έπειτα το 2008, μας καίνε το κατάστημα στην οδό Στουρνάρη. Το 2009 μπαίνουμε στην κρίση, οπότε έως το 2012 έχουν εξαφανιστεί και οι μισοί παίκτες από την αγορά. Το 2014 παίρνουμε μια ανάσα, για να έρθει το 2015 και τα capital controls. Έρχεται μετά ο COVID-19, τώρα ο Πούτιν… Και φτάνουμε στο σήμερα, λοιπόν, όπου μπορεί να υπάρχει πάλι μια δυσχερής συνθήκη στην οικονομία, όμως η αγορά εξακολουθεί να κρατά και επίσης οι ανταγωνιστές έχουν περιοριστεί σε τρεις, ο καθένας με το δικό του προφίλ και τα δικά του θέματα να αντιμετωπίσει. Κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται κινήσεις με τεράστιο ρίσκο στο πλαίσιο μιας άκρας επιθετικής εμπορικής πολιτικής. Οπότε για την Πλαίσιο μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη της φάση εδώ και 18 χρόνια».

Για τους λόγους που η εταιρεία αποχωρεί τελικά από το Χρηματιστήριο Αθηνών και γιατί δεν είχε την επιθυμητή πορεία σε αυτό ο κ. Γεράρδος εξηγεί : «Εμείς σαν DNA δεν είχαμε πολύ υψηλά τις επενδυτικές σχέσεις. Ήμασταν περισσότερο επικεντρωμένοι στο επιχειρηματικό κομμάτι. Γι’ αυτό πρώτα και κύρια λέμε ότι έχουμε ευθύνη για το γεγονός ότι τελικά η διαδρομή στο Χ.Α. δεν είχε το αποτέλεσμα που θέλαμε» και συνεχίζει λέγοντας «Η λογιστική αξία της εταιρείας είναι 100 εκατ. ευρώ και η αξία της στο χρηματιστηριακό ταμπλό μόλις 60 και κάτι εκατ. ευρώ. και μάλιστα αυτό όταν τα τελευταία δυο χρόνια σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις οικονομικές επιδόσεις. Κι όμως, η μετοχή ακούνητη! Μάλιστα υποχώρησε κιόλας. Οπότε εκεί σηκώνεις τα χέρια, δεν υπάρχει μέλλον σε κάτι τέτοιο».

Μετά την έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναμένεται ο ίδιος και ο πατέρας του κ. Γιώργος Γεράρδος να ανακτήσουν το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, κλείνοντας έτσι ένα κεφάλαιο 24 ετών για την εταιρεία. Το σχέδιο για την επόμενη μέρα περιλαμβάνει ένα επενδυτικό σχέδιο τριετούς διάρκειας και συνολικού ύψους 30εκατ. ευρώ, το οποίο θα βασίζεται στο λεγόμενο «seamless omni channel experience» το οποίο εξηγεί τί είναι μέσα από ένα παράδειγμα «Έχω έναν πελάτη που είναι επιχειρηματίας που ψωνίζει για την επιχείρηση του από την πλατφόρμα B2B. Παράλληλα όμως θέλει να πεταχτεί και να δει κάτι καινούριο από το κατάστημα μας π.χ. στο Mall ή στην Αγία Παρασκευή και να “χαζολογήσει”, ή θα πάει το Σαββατοκύριακο με το γιο ή την κόρη του για να κάνει shopping therapy. Αλλά για τον εαυτό του μπορεί να αγοράσει κάτι γρήγορο από το plaisio.gr», και καταλήγει ότι ο πελάτης έχει πολλές πτυχές, και ανά περίπτωση διαλέγει διαφορετικό μέσο και τρόπο για τις αγορές του, και γι’ αυτό η εταιρεία πρέπει να μπορεί να τον εξυπηρετεί με αυτή τη λογική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση