HomeΕΛΛΑΔΑΤατσόπουλος : Οι θρησκοκάπηλοι είναι το πιο εξευτελιστικό είδος

Τατσόπουλος : Οι θρησκοκάπηλοι είναι το πιο εξευτελιστικό είδος

Η πρώτη του συνέντευξη μετά τη σύλληψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα.

Αφορμή ήταν η σύλληψη του εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε για τον Φίλιππο Καμπούρη.

Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε εξηγήσεις γι’ αυτές του τις δηλώσεις, κάνοντας λόγο για θρησκοκαπηλία εκ μέρους του παρουσιαστή, ενώ κατονόμασε ονόματα πολιτικών που θεωρεί ότι είναι θρησκοκάπηλοι. Ο ίδιος απάντησε για το αν δέχτηκε πρόταση για τις επερχόμενες εκλογές ενώ εξέφρασε την άποψη για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σήμερα.

Για το Φίλιππο Καμπούρη είπε : «Πήγε στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο τον έκανε καλά, και μετά είπε ότι έγινε καλά από τον Άγιο Εφραίμ. Την τακτική “ζω επειδή με έσωσε ο άγιος και πεθαίνω επειδή φταίνε οι γιατροί” τη θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ίδιους τους γιατρούς» ενώ συνέχισε εξηγώντας ότι θεωρεί ότι ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας του για ψηφοθηρικούς λόγους. «Πάει σε αυτό το πολύ βαθιά θρησκευόμενο κόμμα, και αφού μας γεμίζει τις αφίσες και τη μούρη του τους δρόμους, μια από τις πρώτες αναρτήσεις που κάνει είναι ότι πάει στο μοναστήρι του Άγιου Εφραίμ και φωτογραφίζεται για τον ευχαριστήσει για το θαύμα που έκανε πότε;…Το 2020! Και τώρα έχουμε 2023».

Ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξη του ότι θεωρεί όσους πολιτευτές χρησιμοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα των ψηφοφόρων για ψηφοθηρικούς λόγους «το πιο εξευτελιστικό είδος» και «αποκρουστικό θέαμα».

Μάλιστα εξηγεί ότι το φαινόμενο αυτό δεν το εντοπίζει μόνο στην Ελληνική Λύση αλλά και σε άλλα κόμματα, μη διστάζοντας να κατονομάσει την Έλενα Ράπτη, που την περίοδο της πανδημίας έλεγε ότι θα πάει να κοινωνήσει, και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος όπως λέει ανέβασε φωτογραφίες όπου μεταλαμβάνει.

Η συζήτηση για τη θρησκεία προχώρησε περαιτέρω με τον Πέτρο Τατσόπουλο να δηλώνει για τους Τρεις Ιεράρχες ότι «τους έχουμε ως προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων. Και άμα τους διαβάσεις, όχι απλώς έχουν γράψει τα πιο ανθελληνικά κείμενα, ήταν διώκτες του ελληνισμού. Είναι σα να πάρεις τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς και τον Χίμλερ και να τους κάνεις προστάτες του εβραϊκού γένους», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με δυο κόμματα, το Ποτάμι και τη ΝΔ, δήλωσε ότι παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε να του εκφράσει την αγανάκτηση του για την σύλληψη του, δεν του έχει γίνει καμία πρόταση από κάποιο κόμμα.

Τέλος, αυτό που θεωρεί ιδανικό σενάριο για το πολιτικό σκηνικό σήμερα, είναι η συνεργασία Κεντροαριστεράς με κεντροδεξιά επειδή, «έχουν τους περισσότερους εχέφρονες στις τάξεις τους. Δεν είναι όλοι, έχουν κι αυτοί τα φρούτα τους, είναι περισσότερους απ’ ό,τι οι άλλες παρατάξεις». Το σενάριο αυτό όμως δεν το θεωρεί πιθανό, εξαιτίας των υποκλοπών, ενώ το σενάριο συνεργασίας κεντροαριστεράς με ΣΥΡΙΖΑ ή κεντροδεξιάς με ακροδεξιά είναι κάτι που δε θα τον ενδιέφερε για να συμμετέχει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση