HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Ερευνητής προέβλεψε τον ισχυρό σεισμό πριν από 3 ημέρες – Το tweet που έγινε viral

Τουρκία: Ερευνητής προέβλεψε τον ισχυρό σεισμό πριν από 3 ημέρες – Το tweet που έγινε viral

Προέβλεψε ότι η ένταση του σεισμού θα φτάσει τα 7,5 Ρίχτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ένας Ολλανδός ερευνητής προέβλεψε με ακρίβεια τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και την Συρία, τρεις ημέρες πριν αυτός συμβεί.

Σε ένα tweet που δημοσίευσε την Παρασκευή, ο ερευνητής στο Solar System Geometry Survey (SSGEOS) που εδρεύει στην Ολλανδία, Frank Hoogerbeets, έγραψε στο Twitter: «Αργά ή γρήγορα θα γίνει σεισμός ~ 7,5 #M σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

Το tweet του Hoogerbeets δημοσιεύτηκε ακριβώς τρεις ημέρες πριν από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία, ενώ ο ίδιος ονομάτισε κι άλλες χώρες, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο ισχυρός σεισμός.

Προέβλεψε ότι η ένταση του σεισμού θα φτάσει τα 7,5 Ρίχτερ.

Μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό, ο Ολλανδός ειδικός εξέφρασε την θλίψη του για το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου και σημείωσε ότι πριν απ’ αυτούς τους σεισμούς «προηγείται μια κρίσιμη πλανητική γεωμετρία».

«Η καρδιά μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην κεντρική Τουρκία. Όπως είπα νωρίτερα, αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε σε αυτήν την περιοχή, όπως συνέβη τα έτη 115 και 526. Πριν απ’ αυτούς τους σεισμούς πάντα προηγείται μια κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως έγινε στις 4-5 Φεβρουαρίου», έγραψε ο Hoogerbeets στο Twitter.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση