HomeHL-TOPΚακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε όλη σχεδόν την Κρήτη

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε όλη σχεδόν την Κρήτη

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος της… κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» βρίσκεται σήμερα όλη η Κρήτη. Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας.

Σε αρκετές περιοχές – ειδικά στα ορεινά – το χιόνι το έχει στρώσει με το λευκό… τοπίο να κυριαρχεί στο Οροπέδιο Λασιθίου, τα Ανώγεια και τον Ομαλό ενώ η Πολιτική Προστασία της Κρήτης βρίσκεται επί… ποδός για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Την ίδια ώρα, τα σχολεία σε όλη σχεδόν την Κρήτη δεν  θα λειτουργήσουν σήμερα ενώ αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ληφθεί και η απόφαση για την αυριανή ημέρα.

Σήμερα δεν άνοιξα τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου:

Δήμος Ηρακλείου:  Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  και με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου. Κλειστοί  και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου.

Δήμος Χερσονήσου: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, 6 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Χερσονήσου. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση μέσω webex. Σχετικά με τη λειτουργία των   σχολείων για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜΕΑ.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνει τη μη λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου, για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (ψύχος, παγετός), σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα/ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών και με δεδομένο ότι τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις σχετικές μετεωρολογικές προγνώσεις.

Δήμος Γόρτυνας: Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός – Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, γνωστοποίησε ότι «διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023»

Δήμος Αγίου Νικολάου: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, κλειστό θα παραμείνει αύριο το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα καθώς και οι δομές εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Βρεφονηπιακός σταθμός) στην Κριτσά. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:

Δήμος Ανωγείων: Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Μυλοποτάμου: Στον Δήμο Μυλοποτάμου, ο δήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, τα σχολεία και στις δύο δημοτικές ενότητες, Κουλούκωνα και Γεροποτάμου.

Δήμος Αμαρίου: Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων:

Δήμος Χανίων: Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου: Με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023.

Δήμος Κισσάμου: Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Έλους θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στις ορεινές, κυρίως, περιοχές του Δήμου μας.

Δήμος Πλατανιά: Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας ´Barbara´ για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση