HomeHL-WorldΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι – Δείτε βίντεο

Την είδηση μετέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στο σίριαλ με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι έβαλαν οι Αμερικανοί οι οποίοι προχώρησαν το Σάββατο στην κατάρριψή του πάνω από την Νότια Καρολίνα.

Την είδηση μετέφερε το πρακτορειο Reuters και λίγη ώρα αργότερα σχετικά βίντεο από την στιγμή της κατάρριψής του αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε αποφασίσει να προχωρήσει στο σχέδιό της να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι το οποίο πετούσε σήμερα πάνω από τη Νότια Καρολίνα.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η Ουάσινγκτον εξέταζε το ενδεχόμενο να το καταρρίψει στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «θα ασχοληθούν» με το μπαλόνι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα δώσει εντολή για την κατάρριψή του, περιορίστηκε σε ένα «θετικό» νεύμα, υψώνοντας τον αντίχειρά του.

Νωρίτερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι έκλεισε τρία αεροδρόμια στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μιλίων πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Σε ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η FAA προειδοποιούσε ότι ο στρατός μπορεί να κάνει χρήση φονικής βίας στην περίπτωση που αεροπλάνα παραβιάσουν αυτές τις απαγορεύσεις και δεν συμμορφωθούν με την εντολή να φύγουν.

Ποια αεροδρόμια έκλεισαν

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις αεροσκαφών σε τρία αεροδρόμια, «για να στηρίξουμε το υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια εθνικής ασφάλειας».

Εκλεισαν τα αεροδρόμια του Γουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα, του Μιρτλ Μπιτς και του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είχαν ερμηνεύσει αυτήν την ανακοίνωση, ως προετοιμασία για μια επιχείρηση για την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση