HomeHL-LifestyleΦενγκ Σούι: Τα φυτά που φέρνουν θετική ενέργεια και χρήματα στο σπίτι

Φενγκ Σούι: Τα φυτά που φέρνουν θετική ενέργεια και χρήματα στο σπίτι

Δείτε ποια είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν θέλετε να φέρετε λίγο περισσότερη θετική ενέργεια αλλά και χρήματα στο σπίτι σας, σκεφτείτε το φενγκ σούι.

Ενώ ορισμένα από τα φυτά εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται για καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς, άλλα χρησιμοποιούνται ως φυτά φενγκ σούι σύμφωνα με την αρχαία κινεζική πρακτική.

Η κινεζική λέξη «φενγκ» σημαίνει άνεμος και «σούι» σημαίνει νερό, και αυτά τα φυτά σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την καλοσύνη, τα οποία με τη σειρά τους προσελκύουν τη θετική ενέργεια και τα χρήματα. Και, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχουν μερικά φυτά, σύμφωνα με το φενγκ σούι, που προσελκύουν πλούτο μαζί με θετική ενέργεια, ευημερία, ψυχική ηρεμία, καλή τύχη και ισορροπία στις σχέσεις.

Μάλιστα, τα φυτά αυτά δίνουν καλύτερα αποτελέσματα όταν τοποθετούνται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η οποία είναι η νοτιοανατολική γωνία του σπιτιού σας. Γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοτιοανατολική κατεύθυνση ανήκει στον πλανήτη Αφροδίτη, που φέρνει την πολυτέλεια και την ισορροπία στις σχέσεις.

Επίσης, σε αυτά τα φυτά δεν πρέπει ποτέ να λείπει το νερό, γιατί τότε τείνουν να πεθάνουν. Θα πρέπει πάντα να διατηρούνται σε γλάστρες με καλή αποστράγγιση και σε έμμεσο ηλιακό φως, για να αναπνέουν και να αναπτύσσονται.

Φενγκ σούι: Τα 5 φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια και χρήματα στο σπίτι σας

pilea

Πιλέα

Γνωστό και ως κινέζικο φυτό χρήματος, η βοτανική ονομασία αυτού του φυτού εσωτερικού χώρου είναι Pilea peperomioides και είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης με φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το φυτό αυτό προσελκύει τη θετικότητα και τον πλούτο για εκείνον που το καλλιεργεί. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται την περίοδο της άνοιξης σε έμμεσο ήλιο και μπορεί εύκολα να μεγαλώσει. Έχει μέτριες ανάγκες σε νερό, αλλά, αν είναι πολύ ηλιόλουστο το σπίτι, τότε απαιτεί περισσότερο νερό.

monstera

Μονστέρα

Η μονστέρα έχει φύλλα που μοιάζουν με ελβετικό τυρί. Η βοτανική ονομασία αυτού του τροπικού πολυετούς φυτού είναι Monstera adansonii. Είναι γνωστό ότι απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και προσελκύει τη θετική στο σπίτι.

Είναι ένα μέτριας συντήρησης φυτό που απαιτεί συνεχώς υγρασία. Και, όταν καλλιεργείται ως φυτό εσωτερικού χώρου, απαιτείται ένα κεντρικό στήριγμα με τη μορφή ραβδιού για να το βοηθήσει να αναρριχηθεί σωστά.

Φιλικό προς το φενγκ σούι, το φυτό αυτό είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων για την ενίσχυση της αισθητικής στα σπίτια.

fyto-pothos

Πόθος

O πόθος είναι ένα πολύ «εύκολο» φυτό στη συντήρηση που καθαρίζει τον αέρα, προτιμά το ήπιο φως και θέλει μέτριο πότισμα.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, προσελκύει πλούτο και αφθονία, απορροφά την επιβλαβή ακτινοβολία και μειώνει το στρες.

tyxero-bambou

Τυχερό μπαμπού

Το τυχερό μπαμπού θεωρείται ότι φέρνει αρμονία στις σχέσεις όταν τοποθετείται στη γωνία του σπιτιού. Και αν αναρωτιέστε σε ποια από όλες, σύμφωνα με το φενγκ σούι η νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας είναι γνωστή ως γωνία σχέσεων ή γωνία Kun που αντιπροσωπεύει τον τομέα της αγάπης, της σχέσης και του γάμου.

Αυτό το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στο νερό, ως κλαδάκι δηλαδή, όσο και στο χώμα, ενώ διατηρείται σε έντονο ηλιακό φως. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό ή αποσταγμένο νερό κατά το πότισμα του τυχερού μπαμπού, καθώς είναι ευαίσθητο στο χλώριο και στο σκληρό νερό της βρύσης.

paxira

Παχίρα ή αλλιώς το «δέντρο του χρήματος»

Η παχίρα είναι ευρέως γνωστή και ως «δέντρο του χρήματος» και θεωρείται ιδιαίτερα ευοίωνη στο φενγκ σούι για τη διατήρηση της θετικής ενέργειας στο σπίτι. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε μέτριο ηλιακό φως και απαιτεί συχνό πότισμα, ειδικά όταν το ανώτερο στρώμα του χώματος ξηραίνεται.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση