HomeHL-WorldΞανά στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ – Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαία, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ξανά στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ – Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαία, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Για «αρκτική βόμβα» στις βορειοανατολικές πολιτείες προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρός παγετός, με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους -45 βαθμούς Κελσίου, απειλεί τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για «αρκτική βόμβα».

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις βορειοανατολικές ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι ο ψυχρός καιρός θα μπορούσε να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες που θα σπάσουν ρεκόρ.


Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) κάλεσε τους ανθρώπους είτε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους είτε να λάβουν προφυλάξεις για κρυοπαγήματα και υποθερμία.


Στη Βοστώνη, η δήμαρχος Μισέλ Γου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για κρύο από την Παρασκευή έως την Κυριακή και άνοιξε κέντρα φιλοξενίας για όσους πολίτες αναζητούν θερμαινόμενους χώρους. Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών θα μπορούσαν να σημειωθούν στην πόλη, καθώς και στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένονταν ριπές ανέμου 50 μίλια/ώρα, και το Πρόβιντενς.

Καθώς οι πολίτες στα βορειοανατολικά προετοιμάζονται για το κρύο, στο νότο οι θερμοκρασίες άρχισαν να ανεβαίνουν την Παρασκευή, ενώ ο καιρός άφησε 430.000 ανθρώπους χωρίς ρεύμα την Πέμπτη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην πόλη Όστιν του Τέξας.


Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία εξαιτίας των ολισθηρών δρόμων στο Τέξας, το Αρκάνσας και την Οκλαχόμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση