HomeHL-9Σταύρος Αρναουτάκης: «Κιβωτός κοινωνικής προσφοράς ο κοινωνικός χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού»

Σταύρος Αρναουτάκης: «Κιβωτός κοινωνικής προσφοράς ο κοινωνικός χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού»

Συμπλήρωσαν δέκα χρόνια λειτουργίας ως πρότυπο έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης με χιλιάδες ωφελούμενους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

oooooooooooooooooooooooooooooooooo

«Κιβωτό κοινωνικής προσφοράς», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τον κοινωνικό χώρο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με αφορμή την εκδήλωση που έγινε σήμερα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας λειτουργίας του στην πόλη του Ηρακλείου.

«Ο κοινωνικός χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού είναι κιβωτός κοινωνικής προσφοράς, μια δομή που απευθύνεται στη βάση της κοινωνικής μας πυραμίδας, εκεί που τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι υπαρκτά  και επιβάλλουν την κινητοποίηση όλων μας.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Γιατί εκεί καθορίζονται οι όροι της κοινωνικής συνοχής. Στην καθημερινότητα και σε τοπική κλίμακα, εκεί που η Αυτοδιοίκηση επωμίζεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες που βρίσκονται στη διπλανή πόρτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την αποδοτική συνεργασία τον παριστάμενο Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο των Ιδρυμάτων καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό, τις διοικήσεις που στήριξαν διαχρονικά το ίδρυμα και κυρίως τους εργαζόμενους και τους εθελοντές, οι οποίοι υπηρετούν στον κοινωνικό χώρο, αναδεικνύοντας την αξία της κοινωνικής προσφοράς.

Ευχόμενος τη συνέχιση του έργου της αλληλεγγύης και στήριξης των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως η Περιφέρεια Κρήτης, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το έργο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, είτε αφορά το Γηροκομείο, το Συσσίτιο ή το Παντοπωλείο.

oooooooooooooooooooooooooooooooooo

Πρόκειται για μια συνεργασία που ενισχύεται τόσο από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, όσο και από το ΕΣΠΑ όπως έγινε με την ανακαίνιση του Γηροκομείου την προηγούμενη περίοδο.

Παράλληλα, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και με προϋπολογισμό που ανέρχεται στις 800.000 €,  υλοποιείται το έργο για τη λειτουργία δομής παροχής βασικών αγαθών με δικαιούχο τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού.

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ωφελούμενοι είναι 1750 συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από το συσσίτιο και 1700 από το παντοπωλείο.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ο Κοινωνικός Χώρος είναι μια πολλαπλή δομή που έχει στη βάση της το Κοινωνικό Συσσίτιο «Φαγητό με την Αγάπη μας» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά αποβλέπει στην ολόπλευρη στήριξη, την επιμόρφωση και την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε βιοτική ανάγκη, Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, χωρίς καμιά διάκριση, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των κάθε λογής κοινωνικών αποκλεισμών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση