HomeHL-LifestyleΣτέφανος Τσιτσιπάς: «Στα social media σας τρολάρω – Έφαγα “ξύλο” για τα Harrods αλλά δεν με πειράζει»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Στα social media σας τρολάρω – Έφαγα “ξύλο” για τα Harrods αλλά δεν με πειράζει»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκαθαρίζει για τις αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που προκαλούν αντιδράσεις και ανάβουν «φωτιές». Τι είπε για τη δήλωσή του για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του και τα bathroom breaks

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στο «Ενώπιος Ενωπίω». Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε για το πώς είναι η ζωή ενός αθλητή και για τις σχέσεις με τον πατέρα του.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στα social media, που με τις αναρτήσεις του έχει προκαλέσει κατά καιρούς αντιδράσεις. Τι είπε για τη δήλωσή του για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και τι για την περίφημη ατάκα του με τα Harrods.

Η καθημερινότητά του το τένις

«Αυτή τη στιγμή η ζωή μου είναι η ρακέτα, είναι η καθημερινότητά μου. Είναι 90% πόνος και 10% χαρά από αυτό που παίρνω», είπε αρχικά για το τένις και δήλωσε «παραπάνω έτοιμος να το κάνω τα επόμενα 20 χρόνια».

«Αποτελεί στόχος των ονείρων που ήθελα από παιδί. Η αφοσίωσή μου, η δουλειά που βάζω καθημερινά και υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς που έχω επιλέξει. Βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου αλλά σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχουν όρια. Άμα χρειαστεί να μείνεις 6 ώρες στον αγώνα, πρέπει να είσαι σαν μηχανή. Και για αυτό βάζεις πολλή δουλειά καθημερινά», εξήγησε.

Σε ερώτηση για τη σχέση με τον πατέρα του, με αφορμή περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία του φωνάζει ή του πετάει ένα μπαλάκι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει την ψυχραιμία του και ότι η σχέση τους τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί.

«Υπάρχουν παίκτες που εντυπωσιάζομαι πώς κρατούν την ψυχραιμία τους. Υπάρχει ενδιαφέρον, θέλω να επιτύχω και πολλές φορές θες να φτάσεις στο σημείο που έχεις βάλει στόχο από την αρχή της χρονιάς και είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Είναι ένα είδος εκτόνωσης. Η αλήθεια είναι πώς δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου, φαίνεται άθλιο», σημείωσε.

Και συνέχισε για το γεγονός ότι προπονητής είναι ο πατέρας του: «Είναι δύσκολο να παίζεις με τόση ένταση και προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει η συναισθηματική προσέγγιση και τα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Εάν έχεις προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση και υπάρχει πιο επαγγελματική σχέση, μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον πατέρα σου. Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στα διαλείμματα για τουαλέτα κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τα οποία έχει κατηγορηθεί από συναθλητές και οπαδούς. «Ήταν μία περίεργη στιγμή στην καριέρα μου αλλά και αστεία ταυτόχρονα γιατί ο κόσμος το πήρε σοβαρά. Κατάφερα και έδειξα στην ATP πώς τα επιτρέπει, δεν έκανα καμία παρανομία. Τους έστειλα και γράμμα και το συζήτησα και έκαναν έναν κανόνα που είναι σε βάση αυτή τη στιγμή. Πρόσφερα και έναν κανόνα στην ΑΤΡ. Ο λόγος που πήγαινα ήταν η υγρασία. Ιδρώνω πολύ όταν παίζω και ειδικά άμα κάνει ζέστη». σχολίασε ο πρωταθλητής του τένις.

Τα social media και το «ξύλο» για τα Harrods

Επίσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στα social media και στις αναρτήσεις του προκαλούν αντιδράσεις. «Το διασκεδάζω. Για εμένα τα social media είναι για να πεις αυτά που πιστεύεις. Ναι, καμία φορά σας τρολάρω», παραδέχτηκε.

Ειδικά για την ατάκα του για τα Harrods εξήγησε ότι «ήταν άλλες οι προθέσεις μου από αυτές που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω για πρώτη φορά στο Λονδίνο και να πάω στο Harrods και σκεφτόμουν, άμα χτιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πόσες πολλές δουλειές μπορούν να προσφερθούν σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή; Και είναι ένας “μαγνήτης” για τον τουρισμό ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε τόσους πολλούς τουρίστες. Θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα άμα φτιάχναμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και φυσικά έφαγα «ξύλο» αλλά δεν με πειράζει γιατί, όπως ξέρω, αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η πρόθεση που είχα».

Επίσης, ο Έλληνας τενίστας ρωτήθηκε και για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και διευκρίνισε ότι «δεν ήμουν ποτέ κατά. Το έχω κάνει το εμβόλιο. Εκεί που έγινε η παρεξήγηση ήταν όταν με ρώτησε ένας δημοσιογράφος για το εμβόλιο και έγινε παρεξήγηση με αυτό που απάντησα «αυτή τη στιγμή το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και δεν μας έχει πει κανείς ότι πρέπει να το κάνουμε οπότε εγώ περιμένω μέχρι να μας δώσει το ΟΚ η ATP». Επίσης, υπήρξαν κουβέντες πριν ξεκινήσει το εμβόλιο ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αθλητές. Οπότε είχα μια ανησυχία πάνω σε αυτό γιατί δεν ήξερα τι αντίδραση θα προκαλέσει σε μένα».

Παρότι και ο ίδιος χρησιμοποιεί τα social media, ο Έλληνας τενίστας σημείωσε ότι «δεν είναι υγιεινό να περνάς πολύ χρόνο στα social media και έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια ότι θα βρεις ανθρώπους μέσα εκεί οι οποίοι είτε ζηλεύουν είτε θέλουν κάτι κακό. Δεν θέλουν δηλαδή να προκαλέσουν κάτι θετικό ή να βγάλουν κάτι καλό προς τα έξω. Κάθονται όλη μέρα στα social media και την λένε στους υπόλοιπους».

«Για μένα τα social media είναι ένα μέρος στο οποίο μπορώ και περνάω καλά, έχω κάποιες συνδέσεις με ανθρώπους και το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία και το να μπορείς να πεις κάτι που μάλλον θα κάνει τον κόσμο καλύτερο», κατέληξε.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση