HomeΕΛΛΑΔΑLive: Συντετριμμένοι οι γονείς του σμηναγού Τσιτλακίδη στο τελευταίο αντίο

Live: Συντετριμμένοι οι γονείς του σμηναγού Τσιτλακίδη στο τελευταίο αντίο

«Ψηλά, ψηλά», ψιθύριζε η μάνα του 31χρονου πιλότου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντετριμμένοι έφτασαν λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών για το τελευταίο αντίο στο παιδί τους, οι γονείς του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του σμηναγού – κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 31χρονου πιλότου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία έλεγε ψιθυριστά «Ψήλα, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό. Στις 10 έφτασε και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της.

kideia-tsitlakidis-3

Δείτε live:

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12.00 ενώ η σορός του αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

kideia-tsitlakidis-4 kideia-tsitlakidis-1

Η σύντροφος του σμηναγού Τσιτλακίδη έφτασε στην εκκλησία για την κηδεία

Στις 10 το πρωί έφτασε στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι η σύντροφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, για το τελευταίο αντίο στον σμηναγό – κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4.

kideia-tsitlakidis-6

Η συντετριμμένη κοπέλα έφτασε στον ναό όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στις 12 κρατώντας τη φωτογραφία του αγαπημένου της στα χέρια.


Το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, έχει  βυθιστεί στο πένθος. Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα ο Δήμος αποφάσισε:

Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Να κατατεθεί στεφάνι από τον δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.

Να δοθεί το επώνυμο του σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης είτε σε μεγάλο δημοτικό κτίριο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση