HomeΕΛΛΑΔΑΤαξιδιώτες από άλλες ηπείρους «ψηφίζουν» Ελλάδα

Ταξιδιώτες από άλλες ηπείρους «ψηφίζουν» Ελλάδα

Μία θέση στους 10 κορυφαίους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων για Αυστραλούς, Βραζιλιάνους, Ιάπωνες, Κινέζους, Αμερικανούς και Καναδούς καταλαμβάνει η χώρα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επαναφορά των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων αποτυπώνει το τελευταίο βαρόμετρο που δημοσίευσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission) και η Eurail BV και το οποίο βασίζεται στις απαντήσεις όσων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκτός των συνόρων της χώρας τους.

Σε αυτό το δείγμα, σημαντικό ποσοστό των κατοίκων από Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ να προτίθεται να επισκεφθεί κάποιον μακρινό προορισμό το 2023. Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών και η Ελλάδα αποτελεί μία από τις 10 κορυφαίες επιλογές τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στην πέμπτη θέση των προορισμών στους οποίους προτίθενται να ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες οι Αυστραλοί, με ποσοστό 21%, βρίσκεται η Ελλάδα, με τη Γαλλία να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με μερίδιο 35% και τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να έπονται στις προτιμήσεις τους. Σύμφωνα με το σχετικό βαρόμετρο, το 42% των Αυστραλών προτίθεται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα ταξίδι μεγάλης απόστασης μέχρι τον Απρίλιο

Το 60% των Βραζιλιάνων που θα ταξιδέψουν εκτός συνόρων αναμένεται να πραγματοποιήσει κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι μέχρι την άνοιξη και το 51% σκοπεύει να επισκεφθεί κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό. Μία θέση στους 10 αγαπημένους προορισμούς των Βραζιλιάνων καταλαμβάνει και η Ελλάδα, η οποία, με μερίδιο 13%,κατατάσσεται έβδομη.

Την τέταρτη θέση μοιράζεται η Ελλάδα με την Ισπανία σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους 10 προορισμούς των Καναδών τουριστών, το 38% των οποίων προγραμματίζει κάποιο ταξίδι σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Μετά από δύο χρόνια σκληρών ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Κινέζοι επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Είναι ενδεικτικό ότι το 67% των Κινέζων ταξιδιωτών σκοπεύει να βρεθεί εκτός Ανατολικής Ασίας μέσα στο επόμενο δίμηνο, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 8η θέση των αγαπημένων προορισμών των Κινέζων μαζί με την Τουρκία και την Ολλανδία.

Σταθερή αξία αποτελεί η Ελλάδα στα ταξιδιωτικά πλάνα των Αμερικανών ταξιδιωτών. Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, το 10% των Αμερικανών επιλέγει ως προορισμό διακοπών του για τους επόμενους μήνες την Ελλάδα. Τη μερίδα του λέοντος έχει η Γαλλία με μερίδιο 34%, έπεται η Ιταλία με ποσοστό 26% και την τριάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο με μερίδιο 21%.

Μόνο το 13% των ταξιδιωτών από την Ιαπωνία σκοπεύει να επισκεφθεί κάποιον προορισμό μεγάλης απόστασης, με την Ελλάδα, ωστόσο, να καταλαμβάνει μαζί με την Ισπανία την έβδομη θέση μεταξύ των 10 ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες προτίθενται να ταξιδέψουν οι Ιάπωνες. Η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση με μερίδιο 27%, ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 19% και την τριάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 16%.

Βέβαια, παρά τις θετικές προοπτικές για το 2023, ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθεί να ασκεί πίεση στους δυνάμει ταξιδιώτες και να επηρεάζει τις αποφάσεις τους. Το οικονομικό περιβάλλον ανησυχεί κατά κύριο λόγο Αυστραλούς, Βραζιλιάνους, Αμερικανούς και Καναδούς ταξιδιώτες, με το 35% να επισημαίνει ότι οι ελκυστικές προσφορές αποτελούν σημαντικό κίνητρο για την πραγματοποίηση ταξιδιών.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, η άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της νόσου Covid-19 ευνοεί τα σχέδιά τους και ως εκ τούτου οι προορισμοί που έχουν άρει πλήρως τα ταξιδιωτικά μέτρα θεωρούνται πιο ελκυστικοί για το 202.

 Εύα Δ. Οικονομάκη
 euro2day.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση