HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: Τηλεφώνημα για επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση στην Μπολόνια

Ιταλία: Τηλεφώνημα για επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση στην Μπολόνια

Απειλές κατά της Μελόνι και του ΥπΑμ Κροσέτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ιταλικός Τύπος μεταδίδει πως το πρωί της Τρίτης 31/01 στα γραφεία της εφημερίδας Resto del Carlino της Μπολόνια έγινε τηλεφώνημα με το οποίο ένας νεαρός άνδρας προειδοποιούσε για μια επερχόμενη “τρομοκρατική επίθεση στην πόλη”. “Θα γίνει μια σοβαρή επίθεση στην Μπολόνια, σε σχέση με τα γεγονότα του Κόσπιτο” αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που αναμεταδίδει ο Τύπος.

Επίσης, πάντα την Τρίτη στο γραφείο της εφημερίδας Resto del Carlino στάλθηκε απειλητική επιστολή κατά της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του ΥπΑμ Γκουίντο Κροσέτο. Αυτή τη φορά όμως το περιεχόμενο της επιστολής αφορά τη σύρραξη στην Ουκρανία. “Σας δίνουμε σαράντα ημέρες για να αναθεωρήσετε αυτή τη δουλική στάση. Σε περίπτωση επιμονής, θα αναγκαστούμε να λάβουμε σοβαρά μέτρα” μεταδίδει η ίδια η ανακοίνωση στην εφημερίδα της Μπολόνια. “Ένα είδος τελεσίγραφου, αλλά με διαφορετική μήτρα από την αναρχική” τονίζει η Resto del Carlino.

Η ίδια τοπική εφημερίδα σε χθεσινό της άρθρο επικεντρώθηκε επίσης στο γεγονός πως “το αναρχικό περιβάλλον είναι ρευστό και οριζόντιο αποδεικνύεται από τη σειρά επιθέσεων που, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλο τον κόσμο, πλαισιώνουν την υπόθεση του Κόσπιτο”, με χαρακτηριστικό παράδειγμα “την εμπρηστική επίθεση στην Αθήνα, κάτω από το διαμέρισμα όπου μένει η διπλωμάτισσα Σουζάνα Σλάιν, αδελφή της υποψήφιας για τη γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι (Σλάιν)”.

Όπως τονίζει η εφημερίδα Il Giornale “η είδηση καθυστέρησε ώστε η Αστυνομία να διεξάγει την αρχική έρευνα με απόλυτη μυστικότητα και δεν αποκλείεται κανένα στοιχείο, ούτε καν αυτό του μυθομανούς ή του μιμητή.”

Πρόκειται για το τελευταίο γεγονός των τελευταίων ημερών που σχετίζεται με την κλιμάκωση της έντασης γύρω από την υπόθεση του αναρχικού Κόσπιτο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Quotidiano Nazionale ούτε 48 ώρες νωρίτερα είχε σταλεί μια σφαίρα στον εκδότη της εφημερίδας Tirreno. “Αν ο Αλφρέντο Κόσπιτο πεθάνει, οι δικαστές θα είναι όλοι στόχοι. Δύο μήνες δίχως τροφή, φωτιά στις φυλακές” σύμφωνα με την επιστολή που συνόδευε την σφαίρα.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση