HomeHL-GreeceΟικονόμου: Κατατίθεται έως αύριο η διάταξη για το μόρφωμα Κασιδιάρη

Οικονόμου: Κατατίθεται έως αύριο η διάταξη για το μόρφωμα Κασιδιάρη

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τη θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην συμμετάσχουν εγκληματικά και ναζιστικά μορφώματα στις εκλογές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κατατίθεται σήμερα, το αργότερο αύριο, στη Βουλή η σχετική διάταξη και ψηφίζεται στις αρχές  της επόμενης εβδομάδας. Με αυτή τίθεται φραγμός στο να συμμετέχουν στις εκλογές εγκληματικές οργανώσεις με τον «μανδύα» πολιτικού κόμματος.

Συγκεκριμένα επεκτείνεται η υφιστάμενη ρύθμιση που απαγορεύει να συμμετέχουν στην ηγεσία του πολιτικού κόμματος όσοι έχουν καταδικαστεί για ιδιαιτέρως απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της Πολιτείας, περιλαμβανομένης όχι μόνο της εικονικής αλλά και της πραγματικής ηγεσίας» τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Επιπλέον κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών θα λαμβάνεται υπόψη η τυχόν καταδίκη στελεχών των κομμάτων για τα αδικήματα αυτά».

«Η νομοθετική διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και απολύτως καθαρή στην επιδίωξή της. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση