HomePost ItΕισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο Χάρης Μαμουλάκης

Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο Χάρης Μαμουλάκης

Σήμερα στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα ακόμη νομοσχέδιο, αυτή τη φορά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ορίστηκε ως Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο με τίτλο «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επανακαθορίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της διεθνούς εμπορικής διαιτησίας, τροποποιούνται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ρυθμίζονται λοιπά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τέτοια είναι η τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, η παροχή της δυνατότητας σε δικηγόρους που ασκούν καθήκοντα νομικών παραστατών στο πλαίσιο του θεσμού της διαμεσολάβησης να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια, ο ορισμός των αποδοχών του Προέδρου και των Συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), στο ύψος των αποδοχών του Προέδρου και των μελών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) αντίστοιχα, κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση