HomeHL-CultureΆλεκ Μπάλντουιν: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χάτσινς

 Στο πλευρό του η οικογένειά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται και επίσημα πλέον ο Άλεκ Μπάλντουιν, για τον θανάσιμο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα, τον Οκτώβριο του 2021.

Οι εισαγγελείς στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κατέθεσαν επίσημα τις κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η εμπλοκή του ηθοποιού ως παραγωγού και ως του ατόμου που πυροβόλησε με το όπλο βάρυνε στην απόφαση να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Η εισαγγελέας της περιφέρειας Σάντα Φε, Mary Carmack-Altwies, κατέθεσε τα έγγραφα απαγγελίας κατηγοριών, στα οποία κατονομάζονται ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Hannah Gutierrez-Reed, η οποία επέβλεπε τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας. Στα δικαστικά έγγραφα επισημαίνεται ότι παρέκκλιναν από τα γνωστά πρότυπα ασφαλείας.

Η Χαλίνα Χάτσινς πέθανε λίγο μετά τον τραυματισμό της κατά τη διάρκεια των προβών σε ένα ράντσο στα περίχωρα της Σάντα Φε στις 21 Οκτωβρίου 2021. Ο Μπάλντουιν σημάδευε με πιστόλι τη Χάτσινς, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την ίδια και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα.

Ο ηθοποιός έχει δεσμευτεί να «πολεμήσει» τις κατηγορίες, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη. Σημειώνεται, ότι εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Τα πρωτόκολλα της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας απαιτούν από τους βοηθούς σκηνοθέτες να ελέγχουν την κάννη κάθε όπλου στα γυρίσματα και να ενημερώνουν το συνεργείο αν είναι άδειο, χρησιμοποιώντας την έκφραση «cold gun». Το Colt, ωστόσο, ήταν γεμάτο.

Οι ερευνητές λένε ότι ο ηθοποιός έβγαλε το όπλο από τη θήκη του, το έστρεψε προς τη Χαλίνα Χάτσινς και πυροβόλησε με το όπλο, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα πλαστικό όπλο ή ένα όπλο-αντίγραφο, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Οι ερευνητές αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι ο Μπάλντουιν δεν εμφανίστηκε για την υποχρεωτική εκπαίδευση σε όπλα πριν από τα γυρίσματα και ότι δεν ολοκλήρωσε πλήρως την εκπαίδευση στα γυρίσματα, ενώ μιλούσε συχνά με την οικογένειά του. Αναφέρουν, επίσης, αρκετές παραβιάσεις των απαιτούμενων ελέγχων ασφαλείας και πρωτοκόλλων, καθώς το όπλο ήταν γεμάτο και παραχωρήθηκε στον ηθοποιό.

Ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας, αρνήθηκε να σχολιάσει την Τρίτη και παρέπεμψε σε προηγούμενη δήλωσή του για την υπόθεση, στην οποία χαρακτήρισε τις κατηγορίες «τρομερή αποτυχία της δικαιοσύνης», την οποία ο ίδιος και ο πελάτης του θα πολεμήσουν και θα κερδίσουν.

«Ο κ. Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια αληθινή σφαίρα στο όπλο ή οπουδήποτε στο κινηματογραφικό πλατό», ανέφερε η δήλωση. «Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάστηκε».

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο ηθοποιός, ως παραγωγός της ταινίας «Rust», δεν έλαβε υπόψη του τη σχετική απειρία της Gutierrez-Reed ως μη πιστοποιημένης οπλοποιού στη δεύτερη κινηματογραφική της αποστολή. Ισχυρίζονται ότι και οι δύο παρέλειψαν έναν κρίσιμο έλεγχο ασφαλείας του όπλου. Ο θάνατος του Χάτσινς έχει ήδη οδηγήσει σε νέες προφυλάξεις ασφαλείας στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Συγκινητική είναι η φωτογραφία που ανάρτησε η σύζυγός του, Χιλάρια Μπάλντουιν, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου απεικονίζεται ο ηθοποιός να λαμβάνει μία τεράστια δόση αγάπης από τα 7 παιδιά του και τη σύζυγό του.

Χαρακτηριστικά η Χιλάρια γράφει: «Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσα σημαίνει, για εμάς, η υποστήριξη και η καλοσύνη σας προς τον Άλεκ και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας κάνετε να νιώθουμε σαν να είμαστε κομμάτι της δικής σας οικογένειας. Μας βοηθάτε να γίνουμε πιο δυνατοί γονείς και σύζυγοι, σε αυτήν την δύσκολη στιγμή της ζωής μας, που προκλήθηκε από μια τραγωδία. Να ξέρετε ότι διαβάζω όλα τα σχόλια και τα μηνύματά σας και ο καθένας από εσάς μου θυμίζει καθημερινά ότι υπάρχει ακόμη καλοσύνη στον κόσμο και δεν είμαστε μόνοι».

Δείτε την ανάρτηση:

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση