HomeΕΛΛΑΔΑΚως: Εκβιασμός δασκάλας με «ροζ» βίντεο

Κως: Εκβιασμός δασκάλας με «ροζ» βίντεο

Τι κατήγγειλε στην αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεαρή δασκάλα στην Κω κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστος διέρρευσε βίντεο με προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο, αφού πρώτα της ζήτησε το ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να μην το διαμοιράσει  στον κύκλο της.

Ειδικότερα η 28χρονη, την περασμένη Παρασκευή (27-01-2023) έλαβε στο messenger, από κάποιον χρήστη, ένα στιγμιότυπο οθόνης από βίντεο με προσωπικές της στιγμές. Ο άγνωστος την εκβίασε πως αν δεν του έδινε το ποσό των 1.000 ευρώ, θα διέρρεε το βίντεo. Η 28χρονη δεν έδωσε τα χρήματα και διέκοψε την επικοινωνία. Τις επόμενες ώρες, διαδικτυακοί της φίλοι άρχισαν να τις στέλνουν μηνύματα λέγοντάς της, πως είχαν λάβει το επίμαχο βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», η κοπέλα υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία σε βάρος άγνωστου δράστη, για εκβίαση και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου 2023 καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ηρακλειδών από μια 28χρονη δασκάλα εκβίαση, παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα» και του Νόμου 4624/2019 «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».
real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση