HomeHL-GreeceΡούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται ότι θα είναι ο πρώτος μάρτυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Μάνος Δασκαλάκης, που αναμένεται ότι θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αμέσως κατευθύνθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού.

Λίγο αργότερα, στο δικαστήριο μετήχθη, συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις και η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της αλλά και η αδελφή της Δήμητρα.

Για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, που άφησε αιχμές για ιατροδικαστές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. «Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις» ανέφερε, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της Δικαιοσύνης.

«Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως. Έχουν ήδη προκαταδικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή είτε είναι ιατροδικαστές – δήμαρχοι – πολιτικοί είτε είναι κάποιοι που είναι καριερίστες της γραφειοκρατίας, που τελείωσαν πανεπιστήμια στην Ιταλία και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις άλλοι έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου, άλλοι έγιναν ιατροδικαστές και μάλιστα κορυφαίοι – καταλαβαίνετε ποιους εννοώ – με ένα θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και δυστυχώς παραπλάνησαν και τη Δικαιοσύνη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που εγώ θυμάμαι τα σχεδόν 50 χρόνια που υπηρετώ τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν ένα χρόνο, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε δωμάτιο νοσοκομείου. Όπως αποκαλύφθηκε, το προηγούμενο διάστημα τραγικό θάνατο είχαν βρει και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση