HomePost ItΗ πρώην βάση Γουρνών στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Η πρώην βάση Γουρνών στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Με ποια κριτήρια ορίστηκε το τίμημα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανέρχεται στο θέμα αποτίμησης της αξίας της έκτασης της πρώην βάσης Γουρνών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την συνυπογραφή 18 Βουλευτών, ζητάει την κοινοποιήσει της έκθεσης αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή.

«Για ποιο λόγο η κυβέρνηση κρατάει κρυφή την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή, σύμφωνα με την οποία προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών; Ενός εκ των πλέον προνομιακών ακινήτων της Κρήτης;» δηλώνει ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας, στις 24/2/2021, στις 15/12/2021 και στις 07/10/2022, έχουμε ζητήσει ενημέρωση για τον τρόπο υπολογισμού της αξίας της έκτασης, που οδήγησε στην παραχώρηση με τίμημα ίσο με το κόστος κατασκευής 3,5 περίπου χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ! Ο αρμόδιος Υπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πλέον. Οφείλει καθαρές απαντήσεις.».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17/2/2021 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών, με τιμή εκκίνησης 22,6 εκ. ευρώ και την προσφορά του πλειοδότη να διαμορφώνεται στα 40,2 εκ. ευρώ. Ωστόσο μέχρι και σήμερα, το κυβερνητικό επιτελείο αποφεύγει να κοινοποιήσει την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ως εύλογη η συγκεκριμένη οικονομική προσφορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση