HomeHL1-CultureΑνταμά Νιάν: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 56 ετών – Πρωταγωνιστούσε στο Lupin του Netflix

Ανταμά Νιάν: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 56 ετών – Πρωταγωνιστούσε στο Lupin του Netflix

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου του ηθοποιού Ανταμά Νιάν. Ο ηθοποιός από τη Γαλλία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Έγινε ευρέως γνωστός, από τη σειρά του Netflix Lupin που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Leonard και την ταινία Furie.

Ο θάνατος του ηθοποιού ανακοινώθηκε από τον σκηνοθέτη Ολιβιέ Αμπού, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία «Furie». Προς το παρόν τα αίτια του θανάτου του δεν είναι γνωστά.

«Δεν αφήσαμε ο ένας τον άλλον για τέσσερα χρόνια, μοιραζόμενοι έντονες ανθρώπινες και καλλιτεχνικές περιπέτειες», έγραψε. «Ήταν αφοσιωμένος, φλογερός, ακέραιος, ταλαντούχος, ισχυρός. Ήταν ο ήρωάς μου, ένας φίλος, ένας συνεργάτης», πρόσθεσε.

«Αντίο» στον συμπρωταγωνιστή στη σειρά Λουπέν είπε και ο Ομάρ Σι. «Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς του Ανταμά Νιάν, σπουδαίου ηθοποιού που είχα το προνόμιο και τη χαρά να παίξω δίπλα μου. Ένας άνθρωπος σπάνιας καλοσύνης… Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο ρόλος του στο Lupin

Ο Νιάν ήταν ένας πολύ γνωστός ηθοποιός στη Γαλλία, με τη διεθνή του παρουσία να γίνεται γνωστή κυρίως από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως «δολοφόνος Λέοναρντ» στο Netflix, με το «παγωμένο» βλέμμα και τον τρόπο του να κυνηγάει τον Assane Diop, φτάνοντας στον σημείο να απαγάγει τον γιο του.

Είχε γεννηθεί στο Παρίσι και ως ηθοποιός μετρούσε πάνω από 30 χρόνια καριέρας με δεκάδες συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες της Γαλλίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση